„Siuntos autobusais“ pasiruošę šventinių siuntų pikui | Kas vyksta Kaune

„Siuntos autobusais“ pasiruošę šventinių siuntų pikui

„Siuntos autobusais“ / Organizatorių nuotr.

Praėjusiais metais siuntų kiekiai Lietuvoje dėl ribojimų per šventinį laikotarpį mušė visus rekordus. Lietuviai laukė ilgose eilėse išsiųsti ar atsiimti siuntą.  Nerimavo, ar jų siunčiamos dovanos adresatus pasieks laiku. Šiais metais didžiųjų miestų autobusų stočių terminalai ruošiasi šventiniam pikui iš anksto.

Siuntų tarnybų atstovai pasakoja apie iššūkius, su kuriais susidūrė siuntų pristatymo tarnybos bei kokie sprendimai bus taikomi gruodžio mėnesį.

„Keleivių vežėjai bei siuntų tarnybos praėjusių metų prieššventinį piką pasitiko su ilgomis eilėmis didžiosiose šalies autobusų stotyse, pagrindinė to priežastis buvo mažesnis autobusų maršrutų kiekis, daug siuntų atvažiuodavo vienu autobusu, užtrukdavo, kol jas išrūšiuodavome ir išdalindavome. Buvo uždraustas judėjimas tarp savivaldybių, todėl daugiau žmonių siuntė dovanas autobusais.

Nors šiais metais nesitikima tokio masto ribojimų ir tarpmiestinis susisiekimas atkurtas, pamokas išmokome ir užtikrinsime, kad panaši situacija nepasikartotų šiais metais. Nuo gruodžio 20 dienos ilginsime darbo laiką iki 21 valandos, bus atidarytos papildomos kasos, į pagalbą pasitelkta daugiau darbuotojų“, – teigė „Siuntos autobusais“ vadovė Indrė Ūsaitė-Šlenderienė.

„Siuntos autobusais“ / Organizatorių nuotr.

Vilniaus autobusų stoties siuntų terminalo vadovas Mindaugas Mickevičius pasakojo, jog teko priimti ir netradicinius sprendimus. „Nusidriekus ilgoms eilėms prie terminalo, diegėme mobilius atsiėmimo punktus – autobusus, kurie veikė kaip papildomas siuntų atsiėmimo punktas. Dirbome ilgiau nei įprastai ir darėme viską, siekdami aptarnauti visus klientus, kad kalėdinės siuntos pasiektų gavėjus laiku ir tą pačią dieną. Atsižvelgdami į praeitus metus, šiais metais nuo gruodžio 13 dienos ilginsime darbo laiką ir užtikrinsime paslaugą papildomo personalo pagalba“.

„Siuntos kelionė autobusu yra pats greičiausias sprendimas, todėl sulaukiame kitiems vežėjams galbūt netradicinių siuntų – kūčiukų, pyragų, šakočių ar net silkių bei mišrainių. Taip pat siūlome klientams išsinuomoti termo dėžes, taigi šventinis pyragas gavėją gali pasiekti dar šiltas“, – juokavo siuntų terminalo vadovė.  Ne mažiau už greitį svarbus ir siuntos saugumas, prie kurio gali prisidėti ir siuntėjas saugiai supakuodamas siuntą. Siuntų kiekis šiuo laikotarpiu itin didelis, todėl pakuotė ypač svarbi, kad apsaugotų siuntą transportavimo metu.

Diegiami išmanūs sprendimai

Iki prieššventinio piko bus įdiegti nauji technologiniai sprendimai padidinantys klientų aptarnavimo spartą terminaluose. Tai leis siuntų autobusais terminalų darbuotojams paspartinti siuntų rūšiavimo ir išsiuntimo procesus, sumažins klaidų tikimybę, atsiimančiam siuntą klientui liks tik pasirašyti elektroniniame įrenginyje.

Lietuvoje yra 43 siuntų terminalai, pažymėti „Siuntos autobusais“ ženklu, o miestuose, kuriuose terminalų nėra, klientai siuntas gali pasiimti iš vairuotojų. Pasak atstovų, visi terminalai iki pat švenčių dirbs nuolat, išskyrus gruodžio 25 ir sausio 1 dienomis.

„Siuntos autobusais“ / Organizatorių nuotr.

Pristatymas iki durų

Kurjerio paslaugas siuntų paėmimui ir pristatymui šiuo metu klientai gali užsisakyti Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Alytuje, Vilkaviškyje, Jonavoje ir Mažeikiuose. Ateityje, pasak I. Ūsaitės-Šlenderienės, šios paslaugos galimybė atsiras ir kituose miestuose.

„Šventiniu laikotarpiu smarkiai išauga telefonu besikreipiančių klientų kiekis, tad norime priminti, kad didžiąją dalį atsakymų į klausimus galite rasti mūsų internetinėje svetainėje“, – teigia I. Ūsaitė-Šlenderienė.

Siuntų autobusais atstovai patarė, jog išsiųsti siuntą greičiau galėsite iš anksto užsipildę siuntos kvitą internete, tuomet atėjus atiduoti siuntą užteks terminalo darbuotojui pasakyti siuntos kvito numerį, taip sutaupysite laiko.

Laikantis saugumo standartų, siuntų terminalai bei patalpos yra nuolatos dezinfekuojami specialiai tam įsigyta įranga – dezinfekcinio rūko generatoriumi.

Daugiau informacijos: www.siuntosautobusais.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA