Užfiksavo, kaip Kauno policija sulaikė eglę padegusį vyrą | Kas vyksta Kaune

Užfiksavo, kaip Kauno policija sulaikė eglę padegusį vyrą

Šiąnakt Kauno eglę padegęs vyras spruko su automobiliu, tačiau toli nuvažiuoti nepavyko, nes kelią užkirto Kauno pareigūnai, kurie vyrą sulaikė, o „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai pasidalijo vaizdo medžiaga iš įvykio vietos. Sulaikymo metu sužalotas pareigūnas.

„Ten kažkoks konfliktas buvo, policininkai naudojo jėgą, buvo daug keiksmažodžių“, – pasakojo sulaikymą matęs skaitytojas Laurynas.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (PGV) budėtojas „Kas vyksta Kaune“ nurodė, kad pranešimas apie gaisrą Rotušės aikštėje gautas 1.43 val. Čia išskubėjo dvi automobilinės cisternos ir keltuvas.

Pašnekovo duomenimis, gaisras operatyviai, per kelias minutes, buvo lokalizuotas ir užgesintas. Visgi sudegė nemažas plotas eglišakių, supleškėjo apie 15 kv. m kalėdinio medžio.

Kauno PGV duomenimis, žmonės įvykio metu nenukentėjo.

Kaip informavo Policijos departamentas, gruodžio 4 d. apie 1 val. 40 min. Kaune, Rotušės a., prie stovinčios eglės privažiavo automobilis „Mitsubishi ASX“ iš kurio išlipęs vairuotojas apipylė eglę degiu skysčiu ir ją padegęs pasišalino su automobiliu.

1 val. 57 min. Kaune, A. Juozapavičiaus pr., sulaikant pasišalinusį asmenį buvo sužalotas Kauno apskr. VPK pareigūnas, gimęs 2000 metais, kuris, suteikus med. pagalbą, gydomas ambulatoriškai.

Kauno policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė Delfi papasakojo, kaip pareigūnams pavyko taip greitai sulaikyti įtariamąjį padegimu.

„Miesto stebėjimo kameros užfiksavo atvykusį automobilį ir jo markę, ta informacija mes pasidalijome su mieste dirbusiomis pajėgomis. Keliolikos minučių bėgyje pareigūnai blokavo minėtą automobilį ir sulaikė asmenį, įvykdžiusį šią nusikalstamą veiką“, – kalbėjo prie apdegusios eglės atvykusi O. Vaitkevičienė.

Pasak jos, sulaikymo metu vienas pareigūnas susižalojo ranką ir koją, šiuo metu jis tarnybos tęsti nebegali.

Įtariamasis, gimęs 1982 metais, sulaikytas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 187 str. 2 d.

Už turto sunaikinimą ar apgadinimą visuotinai pavojingu būdu gresia laisvės atėmimas iki 5 metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA