Kauno kalėdinė eglutė paskendo liepsnose | Kas vyksta Kaune

Kauno kalėdinė eglutė paskendo liepsnose policija sulaikė įtariamąjį

Šeštadienio naktį į „Kas vyksta Kaune“ redakciją pradėjo plaukti siaubingi vaizdai iš Rotušės aikštės. Užsidegė tik prieš savaitę įžiebta Kauno žaliaskarė. Ugniagesių duomenimis, suniokota 15 kv. m pagrindinės miesto puošmenos – kauniečiai sako, kad eglutė galėjo būti padegta, atliekami pirminiai nelaimės tyrimo veiksmai.

Pirmieji pranešimai apie liepsnų talžomą Kauno rojaus eglę naujienų portalą pasiekė gruodžio 4 d., 1.48 val. Kol vieni pačiupę automobilinius gesintuvus skubėjo prie eglės, kiti filmavo šiurpų vaizdą.

„Dega eglutė Kauno. Kas vietoj buvo minėjo, kad mašina atvarė, padegė ir išvažiavo“, – taip įvykius Rotušės aikštėje nupasakojo skaitytojas, nors gaisro priežastis kol kas nenustatyta.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (PGV) budėtojas „Kas vyksta Kaune“ nurodė, kad pranešimas apie gaisrą Rotušės aikštėje gautas 1.43 val. Čia išskubėjo dvi automobilinės cisternos ir keltuvas.

Pašnekovo duomenimis, gaisras operatyviai, per kelias minutes, buvo lokalizuotas ir užgesintas. Visgi sudegė nemažas plotas eglišakių, supleškėjo apie 15 kv. m kalėdinio medžio.

Kauno PGV duomenimis, žmonės įvykio metu nenukentėjo, tyrėjas tebedirba nelaimės vietoje.

Šiek tiek po 3 val. liūdną naujieną savo „Facebook“ puslapyje pranešė Kauno savivaldybė:

„Sunku surasti deramus žodžius žiniai, kurią tenka pranešti čia ir dabar. Deja, bet kartais net ir patys gražiausi dalykai gali akimirksniu pavirsti liūdnomis grimasomis. Šiąnakt atvira liepsna degė pagrindinė šių dienų Kauno puošmena – Kalėdų eglutė Rotušės aikštėje. Laimė, žmonės nenukentėjo. Ugniagesiai buvo maksimaliai operatyvūs. Ačiū Jiems!

Įvykio aplinkybes ir gaisro priežastis nustatinėja ekspertai. Tikime, kad viskas paaiškės, tad kol kas spėlioti anksčiau laiko nėra jokios prasmės. Vis dėlto, jei tai buvo piktavališkų veiksmų pasekmė, jų autoriui rastume griežtesnių apibūdinimų nei vien tik Grinčo epitetas.

Neprarandame vilčių, kad po detalesnės apžiūros bus surastas sprendimas, kaip šį unikalų Kalėdų simbolį kuo greičiau atkurti, kad visi su pasigėrėjimu ir toliau mėgautųsi jo grožiu“, – šeštadienio naktį skelbė savivaldybė.

4.05 val. Kaunas socialiniame tinkle paskelbė, kad kol kas oficialiai nepatvirtintais duomenimis, sulaikytas automobiliu pasišalinęs įtariamasis. Miestas dėkojo pareigūnams ir pridėjo, kad eglutės kūrėjų komanda jau dirba Rotušės aikštėje šalindama gaisro padarinius.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojas „Kauno dienai“ patvirtino, jog iš įvykio vietos pasišalino 21-erių metų padegimu įtariamas vyras, kuris po 10 minučių sulaikytas A. Juozapavičiaus prospekte ir pristatytas į komisariatą.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA