Paskelbti geriausi miestai kelionėms Europoje – garbingą sąrašo vietą užėmė Kaunas | Kas vyksta Kaune

Paskelbti geriausi miestai kelionėms Europoje – garbingą sąrašo vietą užėmė Kaunas

D. Biržiečio nuotr.

Visame pasaulyje populiarus kultūros ir laisvalaikio žurnalas „Time Out“ paskelbė 16 miestų, kurie yra tinkamiausi atostogoms Europoje 2022 m. Tarp atrinktų miestų pateko ir kitąmet Europos kultūros sostine tapsiantis Kaunas.

„Kelionės grįžo“, – teigia „Time Out“. Leidinys pastebi, kad per pandemiją išpopuliarėjo kelionės į kaimelius, gamtą, atokiau nuo žmonių ir miestų. Daugelis žmonių tyrinėjo savo gimtąsias šalis, tačiau dabar daugelis vėl keliauja kaip anksčiau. Todėl metas prisiminti trumpas keliones į miestus, pertraukėles kitų šalių didmiesčiuose, angliškai vadinamas „City break“. Kai nuvykus į didmiestį galima tiesiog klajoti, išgerti espresso, patyrinėti muziejus, vietinius barus.

2022 metais pertraukėlės miestuose turėtų sugrįžti, prognozuoja „Time Out“. Jau besiskiepijant sustiprinančiomis dozėmis, grįžta noras pasimėgauti maistu, naktiniu gyvenimu, kultūra, bendruomene.

Leidinys drauge su kelionių ekspertais paruošė sąrašą Europos miestų, kurie kitąmet bus labiausiai verti dėmesio trumpoms atostogoms svetur. Į jį pateko ir kitąmet Europos kultūros sostine tapsiantis Kaunas. „Time Out“ skaitytojams Kauno pristatymą pradeda nuo tarpukario, kai miestas tapo laikinąja Lietuvos sostine ir menininkų bei modernizmo architektūros centru.

Vėliau primirštas, Kaunas 2022 m. vėl apie save primins – Europos kultūros sostine tapsiantis miestas lankytojams sukurs idealią progą pažinti Kauną iš naujo. Šiai progai paminėti mieste vyks 1000 renginių, kurie suteiks puikią galimybę lankytojams atrasti miesto malonumus, pavyzdžiui, šimtus modernizmo šedevrų, M.K. Čiurlionio meno muziejų ir keistąjį Velnių muziejų.

Pateikiamas ir tobulos dienos Kaune pavyzdys: „Pradėkite dieną su kava „Vagabond“, tuomet pagriebkite nemokamą „Modernisto gidą Kaune“ ir pasinerkite į keistai viliojančius vaizdus, tokius kaip centrinis paštas, kino teatras „Romuva“ ir Sugiharos namai (buvusi Japonijos ambasada, kur dabar įsikūręs muziejus, dedikuotas tūkstančius žydų per Holokaustą išgelbėjusiam diplomatui). Kai sutems, pasižmonėkite „Kultūros kavinės“ terasoje ir sudalyvaukite karaokėje „Džem pub“.“

Visas 16 miestų „Time Out“ sąrašas, kurie tinkamiausi atostogoms Europoje 2022 metais:

1. Arlis, Prancūzija
2. Brno, Čekija
3. Kaunas, Lietuva
4. Odensė, Danija
5. Liubliana, Slovėnija
6. Oslas, Norvegija
7. Turku, Suomija
8. Valensija, Ispanija
9. Šefildas, Anglija
10. Trikala, Graikija
11. Bichačas, Bosnija ir Hercegovina
12. Liverpulis, Anglija
13. Roterdamas, Nyderlandai
14. Milanas, Italija
15. Freiburgas, Vokietija
16. Invernesas, Škotija

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA