Ant Kauno Kalėdų eglės jau tupia drugeliai | Kas vyksta Kaune

Ant Kauno Kalėdų eglės jau tupia drugeliai

R. Tenio nuotr.

Kauno Kalėdų eglė jau pasipuošė gyvomis šakomis. Pirmadienį žaliaskarė apsivijo žybsinčiomis girliandomis, Kalėdų dvasios kūrėjai pasiruošę ant eglės nutupdyti ir margaspalvius drugelius.

Kaip jau rašyta, šiais metais pagrindiniu šiltų Kalėdų simboliu taps įspūdingas skaičius įvairaus dydžio ryškiaspalvių drugelių – planuojama, kad jų bus virš 600. Erdvę papildys 14 aukštų, baltų smilgų pievelių. Aikštėje jau iškilo ir 10 naujų stiklinių kupolų. Dauguma jų skirti prekybai, o viename įsikurs vaikų edukacijų ir kūrybinių dirbtuvėlių erdvė bei Kalėdų senio rezidencija.

Eglės puošybos akcentai – drugeliai – gaminami iš lazeriais pjaustyto specialaus organinio, perregimo ir įvairiaspalvio stiklo. Kiekvienas jų bus tvirtinamas prie specialių laikiklių. Šios dekoracijos kurs plazdėjimo ore įspūdį, tarsi supdamos žalią šiltų Kalėdų eglę.

Ypatingo kruopštumo reikalauja ir smilgos, ant kurių taip pat „nutūps“ drugeliai. Jų gamyboje speciali balta faktūra karpoma rankomis ir karšto oro pagalba klijuojama prie plėvele aptrauktų smilgų burbuolių. Taip išgaunamas žiemiškas apsnigto augalo efektas.

Įžiebimo šventė TV ekranuose

Kalėdų eglės įžiebimo renginį lapkričio 27-osios vakarą nuo 17.30 val. tiesiogiai transliuos TV3 televizija ir portalas „Kas vyksta Kaune”. Šventės metu į Rotušės aikštę galės patekti tik specialiai pakviesti vaikai ir juos lydintys asmenys.

Renginio metu Rotušės aikštės prieigose organizatoriai numatę griežtus eismo ribojimus – visi transporto įvažiavimai laikinai bus uždaryti. Tuo pačiu ruošiamasi ir sustiprintai pėsčiųjų kontrolei ties kiekviena įeiga į Rotušės aikštę. Dirbs papildomos policijos pareigūnų ir apsaugininkų pajėgos, todėl pamatyti šiųmetę Kalėdų eglutę visi kauniečiai galės vėliau, po įžiebimo ceremonijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA