Kelių policija ilgai elektromobiliu nesidžiaugė – grąžino „Teslą“ pardavėjui | Kas vyksta Kaune

Kelių policija ilgai elektromobiliu nesidžiaugė – grąžino „Teslą“ pardavėjui

delfi.lt 2021/11/17 17:59

Prieš kelias savaites, spalį, Lietuvos Kelių policijos tarnyba (LKPT) iš elektromobilių pardavėjo „eDOW“ pasiskolino elektrinį „Tesla Model 3“ ir patikrino, kaip šis tinka tarnybai. Po mėnesio patikrų automobilis buvo grąžintas pardavėjui atgal, o policijos pareigūnai neslepia – nors važinėtis elektra pigiau, kilo ir iššūkių.

Po visų bandymų, išvados, pasak Lauryno Boguševičiaus, „eDOW“ įkūrėjo, paprastos.

„Pirmiausia patiko dinamika ir įsibėgėjimas, ypač, kai reikia kažką aplenkti ir pasivyti“, – komentavo jis.

Kaip buvo skelbta anksčiau, vietoje įprastos stacionarios įrangos šiame automobilyje buvo sumontuoti tik švyturėliai – radarų, kompiuterių ir kitų dalykų, skirtų pažeidimų įamžinimui ir tokių, kokius, pavyzdžiui, turi kiti policijos automobiliai, nebuvo.

Be to, dalinosi L. Boguševičius, per naktį automobilį įkraunant Policijos departamento patalpose, 100 kilometrų kelionės kaina siekė vos 2 eurus.

„Tai – 5-6 kartus pigiau nei važiuojant automobiliu, varomu benzinu ar dyzelinu“, – kalbėjo L. Boguševičius.

Tiesa, išryškėjo ir šiokių tokių trūkumų. Pavyzdžiui, jei automobilis buvo tinkamas patruliavimui mieste ir baterijos, užmiestyje nuvažiuojamo atstumo – mažoka.

„Įprastai per pamainą patruliuojantis pareigūnas nuvažiuoja 200-300 kilometrų“, – pasakojo priimdamas automobilį LKPT Specialiosios paskirties skyriaus vyriausiasis specialistas Jonas Davidonis, minėjęs, kad naktimis „Tesla“ bus įkraunamas policijai priklausančiame garaže, o jeigu energijos pritrūktų dieną, bus naudojamasi viešomis įkrovos stotelėmis.

„Ir vienas linksmesnių pastebėjimų, kuriais pasidalino pareigūnai, yra tas, kad sustabdyti vairuotojai prašė nusifotografuoti“, – kalbėjo L. Boguševičius.

„Delfi“ primena, kad visai neseniai policijos pareigūnai paskelbė apie dar vieną nežymėtą policijos automobilių parką papildysiantį automobilį – penktos serijos BMW modelį, turintį 3 litrų tūrio turbokompresorinį 6 cilindrų variklį, kuris išvysto 198 kW (265 AG) ir 620 Nm sukimo momentą. Nuo 0 iki 100 km/val. šis automobilis įsibėgėja per 5.4 sek.

Jeigu šis automobilis bus naudojamas neviešam patruliavimui ir kelių eismo taisyklių pažeidėjų gaudymui, kaip legendinis policijos nežymėtas „Audi A6“, dar vadinamas „Juodąja ponia“, tai greičiausiai turėtų būti padidinta jo variklio galia ir automobilis bus dar galingesnis bei greitesnis.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA