S. Malinauskas atvertė rezonansinę Kauno istoriją: suraskime žudiką | Kas vyksta Kaune

S. Malinauskas atvertė rezonansinę Kauno istoriją: suraskime žudiką

Arūnas Stiklioraitis, daugiau nei prieš septynerius metus milžinišku greičiu įsirėžęs į kitą automobilį ir pražudęs jauną vyrą, nuteistas jau kurį laiką, tačiau belangės taip ir nematė. Su organizuotu nusikalstamumu siejamas A. Stiklioraitis tik išgirdęs teismo verdiktą spruko į užsienį, o vaizdo tinklaraštininko Skirmanto Malinausko manymu, taip atsitiko dėl labai abejotinų teisėsaugos sprendimų.

„Kamuolinių grupuotės narys Arūnas Stiklioraitis nužudė Eimantą Motiejaitį ir pasislėpė nuo bausmės. Jei nei Eimanto tėtis, žudikas būtų išvengęs atsakomybės. A. Stiklioraitis pabėgo nesuvokiamo teisėjo sprendimo dėka. Padėkime surasti nusikaltėlį“, – lapkričio 14 d. „YouTube“ paviešintą vaizdo įrašą aprašo S. Malinauskas.

Savo tinklalaidėje jis kalba ne tik apie A. Stiklioraičio ryšius su nusikalstamu pasauliu ir ankstesnį pasivažinėjimą, kuris taip pat baigėsi sunkiais kito asmens sužalojimais, bet su žuvusiojo tėvu Šarūnu Motiejaičiu atkreipia dėmesį į tam tikrus teisėsaugos veiksmus ar tikriau neveikimą, keliantį rimtų klausimų dėl pareigūnų kompetencijos bei reikalo skaidrinti sistemą.

Po Kauno apygardos teismo nuosprendžio A. Stiklioraičiui skirti 11 metų laisvės atėmimo, „spalvingos“ praeities nuteistajam nebuvo skirta pakankamai griežta kardomoji priemonė, dėl ko vyras su padirbtais dokumentais spruko į užsienį, o jau pradingęs dar sugebėjo savo vardu apskųsti nutartį Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Šis nuosprendį paliko galioti, tik kam jį atlikti nėra – paaiškėjo, kad A. Stiklioraitis jau kurį laiką nesiregistruoja Šančių policijoje ir pareigūnai nežino, kur yra tragiškos avarijos kaltininkas. Šiuo metu A. Stiklioraitis įtrauktas į 10-ties ieškomiausių Lietuvos policijos asmenų sąrašą. Turintys apie pabėgėlį informacijos, ją suteikti gali čia.

A. Stiklioraitis ieškomiausių asmenų sąraše / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog tragiška avarija įvyko 2014 metų sausio 30-ąją. Tuomet A. Stiklioraitis Karaliaus Mindaugo ir A. Juozapavičiaus prospektų sankryžoje lėkdamas apie pusantro šimto kilometrų per valandą greičiu taranavo iš šalutinio kelio kairėn sukusią „Opel Astrą“.

Avarijos metu žuvo keleivio vietoje sėdėjęs 22-ejų metų E. Motiejaitis, o „Opel“ vairuotoja 23-ejų metų Greta Labanauskaitė buvo sunkiai sužeista ir du mėnesius praleido komoje. Mergina ir vaikinas buvo sužadėtiniai, planavo vestuves.

Bylą išnagrinėjęs pirmosios instancijos teismas A. Stiklioraitį nuteisė už nužudymą (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 129 str. 1 d.) ir skyrė laisvės atėmimą 11 metų, taip pat priteisė turtinę bei neturtinę žalą „Opel“ vairuotojai. Apeliacinės instancijos teismas skundą atmetė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA