SAM sumokėjus už „Kitokių pasikalbėjimų“ laidą, „Delfi“ nutraukia sutartį | Kas vyksta Kaune

SAM sumokėjus už „Kitokių pasikalbėjimų“ laidą, „Delfi“ nutraukia sutartį papildyta

BNS, DELFI 2021/10/01 11:11
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Už tai, kad laidoje „Kitokie pasikalbėjimai“ pasirodytų „Cinišku chirurgu” prisistatantis sveikatos apsaugos ministro visuomeninis konsultantas Edgaras Kulikauskas, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) laidos kūrėjams atseikėjo 12 tūkst. eurų., portalas Delfi.lt pranešė nutraukiantis sutartį su laidos kūrėjais.

Centrinių viešųjų pirkimų portale skelbiama, jog už „Kitokių pasikalbėjimų“ laidą, kurioje kalbinamas ministro Arūno Dulkio visuomeninis patarėjas, chirurgas Edgaras Kulikauskas, ministerija sumokėjo 12 tūkst. eurų su mokesčiais.

Visgi laidos „Kitokie pasikalbėjimai“ kūrėjas Mantas Bertulis socialiniame tinkle „Facebook” teigė, jog gauta suma ne 12 tūkst. eurų. „Visų pirma – ne 12 000, o 9917,36€. Ir čia dar prieš mokesčius. Tai lieka apie 7000 tūkst. €. Ir tai yra suma skirta laidai – filmavimų, garso, šviesų, muzkinės grupės honorarams, fotografui, dizaineriui, salės nuomai, maistui bei kt. išlaidoms. Labai, labai maža suma“, – rašė jis.

Laidoje, kurioje kalbinamas socialiniuose tinkluose populiarus medikas, žinomas „Ciniško chirurgo” slapyvardžiu, nėra nurodoma, jog už ją sumokėjo ministerija.

Apie šią sutartį socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė buvęs sveikatos apsaugos ministras, opozicinės „valstiečių“ frakcijos parlamentaras Aurelijus Veryga.

Nutraukia sutartį

Portalas Delfi.lt, kuriame buvo skelbiamos „Kitokių pasikalbėjimų“ laidos, pranešė nutraukiantis bendradarbiavimą su jų kūrėjais.

„Esame atvira ir socialiai atsakinga žiniasklaidos priemonė. Mes visuomet remiame išorinius autorius, stengiamės reaguoti į auditoriją ir įsigyjame paslaugas tų autorių, kurie būtų verti mūsų skaitytojų ir žiūrovų dėmesio. „Kitokie pasikalbėjimai“ buvo viena iš tų laidų, kurias Delfi pirko iš laidos kūrėjų. Paaiškėjus tokiam faktui, tenka tik apgailestauti ir atsiprašyti publikos, kuri buvo be mūsų žinios suklaidinta. Tai netoleruotina – nei verslo, nei etikos, nei žurnalistine prasme.

Delfi atsiriboja nuo laidos „Kitokie pasikalbėjimai“ rengėjų ir nutrauks iki šiol turėtą sutartį su šiais išorės autoriais. Nuoširdžiai tikime ir tikimės ateityje iš savo partnerių sąžiningos ir socialiai atsakingos bendrystės“, – teigia „Delfi“ Rinkodaros vadovas Irmantas Matilionis.

Ministerija yra skelbusi, jog teikti visuomeninio konsultanto paslaugas ministrui A. Dulkiui E. Kulikauskas šių metų sausį pasisiūlė savo iniciatyva.

Papildyta 11.25 val.

„Jokio honoraro negavau“

„Ciniškas chirurgas”| E. Kulikauskas į penktadienį paskelbtą naujieną sureagavo socialiniame tinkle „Facebook”.

„Nespėjau išlįst iš operacinės, kai teko prisėsti.
Net iš kelių žmonių vienu metu gavau screenshotus apie SAM sutartį su „KP“. Portalai ėmė kepti straipsnius ir piltis komentarai su #12k hashtag. Man lengvai atvipo žandikaulis – negi tik tiek aš vertas?“, – rašė jis.

Jis rašė, jog laidoje „Kitokie pasikalbėjimai“ jam pasiūlė dalyvauti SAM.

„Man paskambino SAM ir pasiūlė sudalyvauti „Kitokiuose pasikalbėjimuose“, paieškoti kitokio priėjimo skatinant visuomenę pasiskiepyti. Aš atsisakiau, nes nemėgstu nei dėmesio, nei tuo labiau būti scenoje. Siūliau susirasti kažką kitą. Tada su manimi susisiekė Bertulis ir papasakojo, kad kalbėsim apie mane, apie mano darbą ir mano požiūrį. Nežinau kaip ir kodėl, bet sutikau. Viskas“, – teigė E. Kulikauskas.

„Aš esu SAM visuomeninis konsultantas ir jiems padedu neatlygintinai. Apie SAM ir „KP“ sutartį aš nieko nežinojau ir jokio honoraro negavau. Aš net už kurą pats susimokėjau. Bandau aiškintis detales ir jei bus, ką pasakyti, puslapio sekėjus būtinai informuosiu vėliau. O dabar jums leidus, lekiu toliau dirbti savo tiesioginio darbo už kurį ir gaunu atlyginimą“, – „Facebook” penktadienį rašė „Ciniškas chirurgas”.

Papildyta 12.36 val.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys penktadienį Delfi teigė, jog Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) iš tikrųjų sumokėjo laidai „Kitokie pasikalbėjimai“, kad joje dalyvautų jo visuomeninis patarėjas E. Kulikauskas, geriau žinomas „Ciniško chirurgo“ vardu.

„Galiu pasakyti, kad E. Kulikauskas yra tik mano visuomeninis patarėjas. Mane domina ir netradicinės žiniasklaidos priemonės, ir medijos. Jis labai aktyviai pandemijos klausimais pasisako ir socialiniuose tinkluose, kitur“, – teigė ministras.

A. Dulkys teigė: „Jei sąžiningai mokėta kūrėjams, tai galiu tik pasidžiaugti.“

„Bijau suklysti. Bet, mano žiniomis, E. Kulikauskas tikrai jokių pinigų nėra gavęs“, – sakė A. Dulkys.

Ministras kartojo, kad pinigai yra skiriami kūrėjams, o ne jo visuomeniniam konsultantui.

„Visos priemonės įsigyjamos viešųjų pirkimų būdu, bet tai tikrai neturėtų būti priežastis, kad ar kokie nors ekspertai, kurie dalyvauja, ar kiti žmonės dėl to negalėtų dalyvauti tose laidose. Yra laidų, į kurias kviečiami įvairūs žmonės“, – aiškino ministras.

Jis tikino, jog šių laidų tikslas – edukacija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA