Kauniečiai atviroje diskusijoje kviečiami siūlyti idėjas miestui | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai atviroje diskusijoje kviečiami siūlyti idėjas miestui

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

„Kaunas 2022“, Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022, pastaruoju metu vis dažniau girdimos sąvokos. Miestas tvarkosi, bendruomenės buriasi, iniciatyvos auga, piešiamos nuostabios miesto vizijos ateinantiems metams. Tačiau kokios yra įprastos, nefasadinės realijos gyvenant čia ir susiduriant su kasdienėmis problemomis?

Kaip skelbiama asociacijos „Aktyvus jaunimas“ pranešime, dar liepos mėnesį vykusiame tarptautinio projekto „Communities Driving Change“ renginyje „Iniciatyvus miestietis“ vienas iš dalyvių pasidalijo:

„Kaune (gyventojų prisidėjimo prie miesto kūrimo ir valdymo) praktika yra tragiška. Nors mes šauniai tvarkomės, viskas gražėja, bet šiuo metu galiu drąsiai įvardyti, kad vyksta pilietinis karas su Kauno administracija. Taip yra. <...> Aš labai džiaugiuosi, kad yra „Fluxus Labas” ir kitos iniciatyvos, bet jos atspindi tik labai mažą mažą dalelytę to, kas kasdien tikrai vyksta Kaune.“

Anot „Aktyvaus jaunimo“ projektų vadovės Evelinos Lekešiūtės, galima pagalvoti, kad čia tik dar vienas iš daugelio neargumentuotų nusiskundimų, tačiau taip nėra.

„Deja, bet mums turinčios atstovauti institucijos pešasi su gyventojais. Turbūt ne kartą girdėjote apie konfliktus tarp Kauno miesto savivaldybės ir Žemųjų Šančių arba Centro bendruomenių, taip pat įtampą LGBTQ+ bendruomenės atžvilgiu dėl „Kaunas Pride“ eitynių. Kauno meras vis kartoja, kad „visi miestiečiai yra miestiečiai“, bet ar tikrai visi yra palaikomi taip pat?“ – svarsto „Communities Driving Change“ koordinuojanti E. Lekešiūtė.

Šios ir kitos problemos, pasak merginos, savaime neišsispręs – tam reikia keisti požiūrį ir įpročius. O kas geriausiai tam padeda? Gyventojų telkimasis, bendros iniciatyvos, atsakomybės už pokyčius savo aplinkoje prisiėmimas ir naujus kelius atveriančios diskusijos.

„Jeigu tau rūpi, kas vyksta šiame mieste, jeigu norisi, kad Kaunas augtų ir spinduliuotų bendruomenišką energiją ne tik 2022 metais, kviečiame prisidėti prie diskusijos „Idėjos miestui“ jau rugsėjo 30 d., 18.30 val. „Kaunas 2022“ TEMPO erdvėje“, – skatina E. Lekešiūtė.

Registruotis ir daugiau sužinoti apie renginį galima čia.

Projekto „Communities Driving Change“ metu siekiama kelti diskusijas tarp miesto atstovų ir gyventojų, įsiklausyti į skirtingo amžiaus ir interesų miestiečių grupes. Kartu kuriamas planas, kaip pagerinti gyventojų įsitraukimą į valdžios sprendimų priėmimo procesą, jį nuskaidrinti ir padidinti kauniečių aktyvumą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA