Ligoninėje mirė Ruklos pabėgėlių centre su tėvu gyvenęs vaikas – Kas vyksta Kaune

Ligoninėje mirė Ruklos pabėgėlių centre su tėvu gyvenęs vaikas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Beveik prieš du mėnesius į Lietuvą atvykusią migrantų šeimą savaitgalį ištiko netektis. Gydymo įstaigoje sekmadienį paryčiais mirė su tėvu Ruklos pabėgėlių priėmimo centre (PPC) gyvenęs mažametis. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija pranešė, kad vaikas buvo neįgalus, turėjo įvairių sveikatos sutrikimų.

Ministerijos duomenimis, ligoninėje užgeso 2010 metais gimusio vaiko gyvybė. Berniukas su tėvu į Ruklos PPC atvyko rugpjūčio 6 d. – neįgalų vaiką auginusi šeima čia buvo apgyvendinta vos kirtusi šalies sieną.

„Vaikas buvo paralyžiuotas, sirgo epilepsija ir kitomis ligomis. Anot tėčio, vaikas tapo neįgalus patyręs galvos traumą prieš metus laiko savo gimtojoje šalyje. Ruklos PPC šeimai nuolat buvo teikiama medicininė pagalba, būtini vaistai, socialinių darbuotojų pagalba“, – nurodė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Ruklos PPC direktorė Beatričė Bernotienė žurnalistams sekmadienį sakė, kad šeimai prireikus pagalbos, visada būdavo reaguojama, su šiais migrantais dirbo socialiniai darbuotojai ir psichologas.

„Esame sukrėsti šio įvykio ir labai užjaučiame tėvą dėl vaiko netekties Lietuvoje“, – kalbėjo B. Bernotienė.

Ji pridėjo, kad apie pablogėjusią vaiko sveikatą tėvas Ruklos PPC darbuotojui pranešė sekmadienį paryčiais, berniukas sunkiai kvėpavo. Greitoji medicinos pagalba vaiką skubiai išvežė į gydymo įstaigą, kur jis mirė. Pirminė mirties priežastis – ūmus širdies ir plaučių veiklos sutrikimas.

Šiuo metu teikiama psichologinė pagalba vaiko tėvui, ruošiamasi laidotuvėms.

„Tėvas su vaiku gyveno stacionariame pastate, turėjo atskirą kambarį, dušą, tualetą. <...> Vakar keli migrantai bandė pasišalinti iš mūsų teritorijos. Tai nutinka ne pirmą kartą, tačiau šie įvykiai visiškai nesusiję“, – paklausus, ar mažamečio mirtis susijusi su naktį Rukloje kilusiais neramumais, tikino B. Bernotienė.

Kaip skelbė „Delfi“, neramumai Ruklos PPC kilo šeštadienio vakarą, juos teko malšinti Viešojo saugumo tarnybos pareigūnams. Keli pabėgti bandę migrantai buvo sulaikyti ir grąžinti atgal į stovyklą.

Apie tai, kad vaiko mirtis ir migrantų mėginimas pabėgti iš stovyklos nesusiję, po Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų suvažiavimo žiniasklaidai sakė ir vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA