Nepaprastasis skubus įspėjimas gyventojams: pranešta apie paruoštą vakciną | Kas vyksta Kaune

Nepaprastasis skubus įspėjimas gyventojams: pranešta apie paruoštą vakciną

R. Tenio ir "Kas vyksta Kaune" nuotr.

Ketvirtadienio rytą piliečių išmaniuosius telefonus pasiekė nepaprastasis įspėjimas – Sveikatos apsaugos ministerija praneša apie paruoštas vakcinas ir ragina skiepytis nuo COVID-19 ligos.

Pranešime dėkojama tiems, kurie pasiskiepijo nuo COVID-19 ligos, o nepasiskiepijusiems pranešama, kad jų vakcina paruošta.

„Atvykite į artimiausią vakcinavimo centrą šiandien Jums patogiu metu ir pasiimkite savo vakciną. Turėkite asmens dokumentą“, – taip rašoma pranešime, taip pat daugiau informacijos pateikiama www.koronastop.lt/vakcina.

Vakcinai registruotis galima nemokamu tel. 1808 arba koronastop.lt. Ketvirtadieniais visuose vakcinacijos centruose Lietuvoje gyventojai kviečiami skiepytis be išankstinės registracijos (reikia turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą). Informacija apie vakcinacijos procesą konkrečioje savivaldybėje skelbiama savivaldybių interneto svetainėse.

SAM pranešimas / „Kas vyksta Kaune” nuotr.

Mobilusis vakcinavimo centras šiandien, liepos 29 dieną, nuo 11 iki 19 val. kauniečių laukia T. Masiulio g. 16E, prekybos centro „Maxima“ stovėjimo aikštelėje. O nuo 15 iki 19 val., P. Lukšio g. 60, prekybos centro „IKI“ stovėjimo aikštelėje.

Gyventojai, kurie dėl ligos, neįgalumo ar kitų rimtų priežasčių negali atvykti į skiepijimo centrą, priklausomai nuo savivaldybės, skiepijami namuose arba pasirūpinama jų atvežimu iki vakcinavimo centro. Tereikia paskambinus apie tai informuoti.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad Kaunas įžengė į raudoną COVID-19 zoną, čia šiuo metu skaičiuojama 137,8 naujų COVID-19 atvejų 100 tūkst. gyventojų.

Trečiadienio duomenimis, Lietuvoje mažiausiai vieną skiepą nuo koronaviruso yra gavę 49,1 proc. žmonių. Skaičiuojant vien pilnamečius, paskiepyta 58,5 proc. gyventojų.

Iš viso Lietuva yra sulaukusi 3 mln. 501 tūkst. 625 skiepų dozių, iš jų sunaudotos 2 mln. 515 tūkst. 936 dozės.

Nepanaudota šiuo metu per 985 tūkst. vakcinos dozių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA