Kaunas įžengė į raudoną COVID-19 zoną | Kas vyksta Kaune

Kaunas įžengė į raudoną COVID-19 zoną

Kas vyksta Kaune, BNS, 2021/07/28 13:46
R. Tenio ir Statistikos departamento nuotr.

Prie raudonosios COVID-19 zonos priskiriama vis daugiau Lietuvos savivaldybių. Kaip galima matyti iš Statistikos departamento pateikiamų duomenų, koronavirusas labiausiai paveikė Vakarų Lietuvą. Trečiadienį prie ryškios sergamumo zonos prisijungė Klaipėdos r., taip pat paraudonavo Rietavo sav., Šakių r. sav., Vilkaviškio raj. sav, raudonojoje C1 zonoje atsidūrė ir Kauno miestas.

Dabar jau ne tik Klaipėdos miestas atsidūrė raudonojoje C3 zonoje, bet ir Klaipėdos r. savivaldybė pateko į raudonąją C2 zoną. Klaipėdos m. šiuo metu teko 216,7 naujų atvejų 100 tūkst. gyventojų ir 3,7 proc. teigiamų tyrimų dalis, o Klaipėdos r. – 97, 4, bet 4,3 teigiamų tyrimų dalis.

Blogiausia padėtis pagal naujų susirgimų skaičių – Palangoje. Šio miesto savivaldybė yra priskirta raudonai C3 zonai ir čia skaičiuojama 274,0 naujų atvejų 100 tūkst. gyventojų, teigiamų tyrimų dalis – 6,5 proc.

Trečiadienį į raudonąją C1 zoną pateko ir Kaunas, čia šiuo metu skaičiuojama 137,8 naujų COVID-19 atvejų 100 tūkst. gyventojų.

Sergaumas koronavirusu / Statistikos departamento nuotr.

Primename, kad A arba žaliasis scenarijus galioja, kai 100 tūkst. gyventojų tenka mažiau nei 25 atvejai, o teigiamų testų dalis yra mažesnė nei 4 procentai.

B arba geltonasis scenarijus suskirstytas į B1, kai yra 25–50 atvejų 100 tūkst. gyventojų, mažiau nei 4 proc. teigiamų testų, ir B2, kai 100 tūkst. gyventojų tenka 50–100 atvejų.

Taip pat yra C arba raudonasis ir D – juodasis scenarijai, kai atvejų skaičiai perkopia atitinkamai 100 ir 500 atvejų 100 tūkst. gyventojų.

Ragina skiepytis

Prezidentas Gitanas Nausėda ragina žmones pasiskiepyti nuo koronaviruso bei klausyti specialistų, o ne socialinių tinklų aktyvistų.

„Noriu dar kartą paskatinti pasiskiepyti. Ne dėl to, kad kažkas verčia tai daryti ar kažkas skatina tai daryti. Pasiskiepykite dėl savęs, dėl savo artimųjų, dėl visos visuomenės saugumo“, – po susitikimo su sveikatos ekspertais sakė G. Nausėda.

Anot jo, paskiepyti žmonės gerokai sumažina savo riziką susirgti.

„Mažiau vadovaukimės socialinių tinklų teorijomis ar „specialistų“ rekomendacijomis. Tiesiog klausykime mūsų mokslininkų, specialistų“, – kalbėjo šalies vadovas.

G. Nausėda akcentavo, kad pasiskiepijo ir jis pats, ir jo šeima.

„Pasiskiepijau aš, pasiskiepijo mano žmona Diana, pasiskiepijo mano abi dukros ir štai paskutinio mano susitikimo su tėveliu metu jis paklausė manęs, kada galės pasiskiepyti trečiąjį kartą, kadangi jo antrasis skiepas buvo atliktas prieš pusę metų“, – kalbėjo prezidentas.

„Jis yra labai bendraujantis žmogus ir tokiu būdu jis nori sumažinti savo riziką susirgti, o, kaip jūs puikiai žinote, žmogui, kuriam jau beveik 92 metai, kiekvienas kontaktas su susirgusiu asmeniu gali būti lemtingas“, – pridūrė jis.

Šalies vadovas pabrėžė, kad pasiskiepyti nėra sudėtinga, nes Lietuva turi visų tipų vakcinų, daug mobiliųjų punktų.

„Pasiklauskite tų, kurie jau pasiskiepijo. Jie suteiks visą informaciją, kodėl tą padarė“, – aiškino prezidentas.

Lietuvoje mažiausiai vieną skiepą nuo koronaviruso yra gavę 49,1 proc. žmonių. Skaičiuojant vien pilnamečius, paskiepyta 58,5 proc. gyventojų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA