V. Matijošaitis atsakė į LGBT kvietimą: man labiau patinka žiūrėti į moterį | Kas vyksta Kaune

V. Matijošaitis atsakė į LGBT kvietimą: man labiau patinka žiūrėti į moterį

delfi.lt / Dalia Plikūnė, Nerijus Povilaitis, BNS 2021/07/19 15:59

Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis sakė, kad jam, kaip miesto vadovui, visi žmonės nepriklausomai nuo amžiaus, lyties, seksualinės orientacijos arba rasės yra lygūs. Tačiau miesto vadovas trumpai nurėžė nesupratęs, kodėl kažkas turi išsiskirti.

„Miestas yra daugialypis. Čia gyvena įvairios spalvos, įvairių seksualinių mažumų, ir vyrų, ir moterų, ir senelių. Visi turi rasti vietą, kur gyventi, ir visi yra mūsų miestiečiai“, – sakė V. Matijošaitis.

Iki šiol nėra suteiktas leidimas LGBT eitynėms vykti Kaune. „Tegul pasirenka vietą, o ne statybvietes“, – lakoniškai nurėžė V. Matijošaitis.

Jis pats vilčių būti vienu iš tų eitynių veidu nekurstė.

„Mane daug kas kur kviečia, nebūtinai visur aš turiu dalyvauti. (…) Man labiau patinka žiūrėti tarkim į Jūsų kolegę, į moterį“, – pusiau juokais kalbėjo V. Matijošaitis.

Žurnalistui pastebėjus, kad eitynėse gali būti ir moterų, meras sakė: „bet jos į vyrus gal nežiūri“.

„Žinokit, aš tikrai matęs tų žmonių visur visokių. Kadangi aš miesto vadovas, man jie visi turi būti lygūs. Ir nereikia, kad būtinai kažkas turi išsiskirti“, – sakė V. Matijošaitis.

Primename, kad kol kas nėra suteiktas leidimas vykti „Kaunas pride“ eitynėms Kauno mieste. Renginį organizuoja Gegužės 1-osios profesinės sąjungos aktyvistai. Jie bando teisę rengti eitynes išsikovoti ginčydami savivaldybės sprendimą.

Aptarė infrastruktūros projektus

Pirmadienį Kaune su premjere Ingrida Šimonyte susitikęs Kauno meras Visvaldas Matijošaitis sako aptaręs infrastruktūros projektų finansavimą, taip pat kalbėjęsis apie prastai prižiūrimą valstybės turtą mieste.

„Kalbėjomės vien apie miesto reikalus ir problemas (…) apie apleistus pastatus, kurie priklauso valstybei, ne privatiems asmenims. Su privačiais mes daugmaž susitvarkome, o su valstybe kiek sunkiau. Pristatėme tą problemą“, – žurnalistams po susitikimo sakė Kauno meras.

Jis teigė, kad premjerė problemą išgirdo ir jau žinojo apie ją, todėl vylėsi, kad sulauks pagalbos ją sprendžiant.

V. Matijošaitis taip pat sakė išreiškęs pageidavimą, jog Vyriausybė prisidėtų prie Kaune vykdomų projektų.

„Didžiausias pokalbis mūsų buvo apie S. Dariaus ir S. Girėno stadioną, apie projektuojamą lengvosios atletikos maniežą, apie Nemuno saloje statomą plaukimo baseiną“, – sakė meras.

Rekonstruoti stadioną Kaune planuojama iki 2022 metų.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA