Tiesiogiai iš Joninių slėnio: pasitikite trumpiausią metų naktį | Kas vyksta Kaune

Tiesiogiai iš Joninių slėnio: pasitikite trumpiausią metų naktį atnaujinta

„Jeigu nebuvai Jono kieme – nebuvai Jonavos Joninėse!” tokiu šūkiu gyventojai kviečiami pasitikti pačią trumpiausią naktį. Joninių dieną jau nuo 16 val. ims virti gyvenimas Jono kieme, o tiesioginę transliaciją iš Joninių slėnio apie 19 val. galėsite stebėti ir portale „Kas vyksta Kaune”.

Atvykusius ar prisijungusius tiesiogiai pasitiks šeimininkai Jonas ir Jonienė. Jie Jonus ir Janinas (o taip pat Džonus, Janius ir t.t.) palydės registracijai į Jonų raštinę, o visus sodybos svečius pakvies:

nusipinti vainiką ar plukdymui skirtą vainikėlį, susipažinti su žolynų gydančiomis galiomis, pasigaminti rankdarbių su džiovintais ir žaliais žolynėliais, pasidairyti po senųjų amatų dirbtuves – aplankyti medžio drožėją, riešinių mezgėją, šiaudinių sodų pynėją, senojo kalybos amato puoselėtoją.

Taip pat susipažinti su liaudiškais ir savadarbiais instrumentais, tradicinės muzikos variacijomis, prisidėti prie tradicinio šakočio kepimo, pasigaminti popierinių ir medžiaginių drugelių, pažaisti liaudiškų žaidimų – „žvejybos“ geldoje, bulvių „lenktynių“, „perduok kitam“ ir kt.

Stebinčiuosius tiesioginę transliaciją džiugins folkroko muzikos grupė „Kitava”, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys” ir kt. Tiesioginės transliacijos pradžia portale „Kas vyksta Kaune” 19 val.

Daugiau informacijos apie renginį čia.

Atnaujinta 22.44 val.

Joninių šventė Jonavoje buvo atšaukta dėl užklupusios smarkios liūties. Koncertas nutrauktas apie 22 val. ir atnaujintas nebus, šventės įrašą iki prasidedant škvalui rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA