Kauno rajone auga nauja perspektyvių raitelių karta | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone auga nauja perspektyvių raitelių karta

Jojimo mokykla / Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Praeitų metų rudenį Kauno rajono savivaldybės iniciatyva žirginio sporto jaunieji raiteliai persikėlė į naują sporto bazę Kauno rajone, Ilgakiemyje.

Kauno rajono dziudo ir jojimo sporto mokyklos auklėtiniai jau beveik metus treniruojasi moderniame ir, pilnai jų sportinius poreikius, tenkinančiame žirgyne. Sudaryta bendradarbiavimo sutartis su VšĮ Jojimo sporto klubu „Caviata“ ne tik pagerino treniruočių sąlygas, tačiau pritraukė ir naujų, perspektyvių jaunųjų raitelių, rašoma Kauno rajono pranešime žiniasklaidai.

Vien per šiuos metus Kauno rajono dziudo ir jojimo sporto mokyklos auklėtiniai ugdomi jojimo mokytojų Irmanto Grikienio ir Ievos Anužienės Lietuvos čempionato medaliais puošėsi visose amžiaus grupėse, taip pat iškovojo daugybę prizinių vietų įvairiose nacionalinėse ir tarptautinėse varžybose.

Jaunųjų talentų pasiekimai neliko nepastebėti ir savivaldybė vadovų. Kauno rajono meras Valerijus Makūnas birželio 16 dieną apsilankė naujoje sporto bazėje, pasveikino raitelius ir įteikė jiems dovanas už puikius pasiekimus.

Apdovanoti buvo Irmanto Grikienio auklėtiniai: Miglė Golubkevičiūtė, Doma Zigmantavičiūtė, Smiltė Bendziūtė, Augustė Kuzmickaitė, bei Ievos Anužienės auklėtinės: Eliza Šiškutė, Marija Švabaitė ir Emilija Zaikauskaitė. Treneriai džiaugėsi ir dėkojo merui už dėmesį žirgų sportui. „Tikime, kad tai dar labiau paskatins jaunąją kartą tobulėti ir siekti aukštesnių rezultatų“, – sakė I. Anužienė.

Kauno rajono dziudo ir jojimo sporto mokykla nuo gegužės mėnesio vykdo Kauno rajono savivaldybės remiamą programą „Vaikų ir jaunimo socializacija per bendravimą su žirgais“, kurios metu Kauno rajono bendruomenės jaunieji nariai gali susipažinti su žirgais iš arčiau bei per edukacines veiklas tobulinti komandinio darbo bei bendravimo įgūdžius.

Artimiausiu metu Kauno rajono mero iniciatyva bus organizuojama apskritojo stalo diskusija, kurioje bus aptariamos plėtros bei išorinio finansavimo pritraukimo galimybės žirgininkystės srityje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA