Dėl Kaune į Nemuną tekančių teršalų aplinkosaugininkai prašo skelbti ekstremalią situaciją | Kas vyksta Kaune

Dėl Kaune į Nemuną tekančių teršalų aplinkosaugininkai prašo skelbti ekstremalią situaciją

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Aplinkos apsaugos departamentas, nustatęs, kad į Nemuną nuolat patenka naftos produktų, kuriais užterštas aplinkinės teritorijos gruntas bei gruntiniai vandenys, kreipėsi į Kauno miesto savivaldybę prašydamas skubiai spręsti klausimą dėl ekstremaliosios situacijos paskelbimo nurodytoje vietoje ir imtis visų įstatymuose numatytų priemonių Nemuno taršai naftos produktais lokalizuoti, kad būtų nutraukta daroma žala aplinkai ir neigiamas poveikis žmonių sveikatai.

Dėl taršos šioje vietoje į Kauno aplinkos apsaugos inspekciją gyventojai ėmė kreiptis balandį. „Pakrantėje ties geležinkelio tiltu, A. Juozapavičiaus prospekte, vykdėme nuolatinius patikrinimus ir nustatėme, kad į Nemuną patenka skalūninė alyva. Dėl praeityje čia veikusios geležinkelio pabėgių gaminimo įmonės veiklos šiuo naftos produktu užterštas aplinkinės teritorijos gruntas (Juozapavičiaus pr. ir Nemuno krantinė) bei gruntiniai vandenys“, – pranešime žiniasklaidai sako Kauno aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkė Rasa Žitkevičiūtė.

2021 m. balandžio 6 d. Aplinkos apsaugos agentūros tyrimų laboratorijos paimtuose nuotekų mėginiuose buvo nustatyta didelė naftos angliavandenilių koncentracija, daug kartų viršijanti paviršinėse nuotekose galimą išleisti į aplinką naftos produktų koncentraciją.

„Be to, nustatyta, kad šis žemės sklypas priklauso trims atskiriems savininkams. Tam, kad į Nemuną tarša liautųsi, sklypų savininkams taip pat buvo parengti privalomieji nurodymai dėl užterštos teritorijos tvarkymo plano“, – teigia R. Žitkevičiūtė.

Ekstremaliąją situaciją siūloma skelbti vadovaujantis Vyriausybės patvirtintu Ekstremaliųjų įvykių kriterijų sąrašu ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Savivaldybių ekstremalių situacijų komisijų tipinių nuostatais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA