Naktį „Via Baltica“ kelyje įvykusi smarki avarija eismą stabdo ir ryte: į ligoninę išvežtas vilkiko vairuotojas | Kas vyksta Kaune

Naktį „Via Baltica“ kelyje įvykusi smarki avarija eismą stabdo ir ryte: į ligoninę išvežtas vilkiko vairuotojas kelyje išsibarstė gabentas alus

Šiandien apie 01.35 val. Bendrajame pagalbos centre skubios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad kelyje A5, kryptis Marijampolė-Kaunas, 68 km. susidūrė du vilkikai.

Į įvykio vietą išsiųstos Marijampolės ir Kazlų Rūdos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, informacija apie įvykį perduota Kauno greitosios medicinos pagalbos stočiai.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus duomenimis, į ligoninę išvežtas vienas vairuotojas. Dėl avarijos buvo uždarytas eismas viena kryptimi.

Pirminėmis žiniomis, abu vilkikai priklauso Lenkijos įmonėms.

Apie eismo įvykį 7 val. ryto pranešė ir skaitytojai. „Žiauri avarija, 2 vilkikai. Nuo Marijampolės link Kauno, už Skriaudžių viaduko. Kelias užblokuotas”, – informuoja kaunietis.

Papildyta 11.05 val.

Išsibarstė krovinys

„Dar viena eismo juosta užverta, eismo saugumą prižiūri policijos pareigūnas, kliūtis yra vilkikas ir priekaba, kitas šalikelėje stovi, netrukdo eismui“, – BNS sakė Alytaus apskrities policijos atstovė Kristina Janulevičienė.

Atvykę gelbėtojai rado susidūrusius du vilkikus, vieno vilkiko krovinys – alus – buvo išsibarstęs kelyje apie 100 metrų atstumu.

Vilkiko MAN vairuotojas nenukentėjo, apgadintas vilkikas ir puspriekabė.

Tuo metu vilkiko „Renault“ vairuotojas buvo stipriai sužalotas, jį išsivežė greitosios pagalbos medikai.

„Avariją patyrę vilkikai stovi dar vietoje, yra išvykę pareigūnai, abu iš Lenkijos, ta pačia kryptimi važiavo. MAN vilkikas stovėjo, o į jį atsitrenkė ta pačia kryptimi važiavęs „Renault“ vilkikas“, – BNS pasakojo K. Janulevičienė.

Per eismo įvykį stipriai apgadintas vilkikas ir puspriekabė, krovinys išsibarstęs važiuojamojoje dalyje.

Avarijos metu buvo prakirsta kuro talpa, išsiliejo 400 litrų dyzelino. Ugniagesiai atjungė vilkikų akumuliatorius, sustabdė teršalų nutekėjimą į paviršinį gruntą, panaudoje birų sorbentą.

Realaus laiko informacija apie eismo sąlygas Kaune skelbiama čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA