Netoli Kauno prie vairo sulaikytas neblaivus Aukščiausiojo Teismo teisėjas | Kas vyksta Kaune

Netoli Kauno prie vairo sulaikytas neblaivus Aukščiausiojo Teismo teisėjas

R. Tenio, Lietuvos teismų nuotr.

Antradienį Kauno pareigūnai greitkelyje sustabdė automobilį „Mercedes-Benz“. Patikrinus transporto priemonę vairavusį Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) teisėją Arvydą Daugėlą, paaiškėjo, kad vyras neblaivus.

Šią žinią portalui LRT.lt patvirtino LAT atstovė spaudai Rimantė Kraulišė ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė.

Kaip nurodo LRT.lt, nuosavas automobilis „Mercedes-Benz S320 CDI 4MATIC“ antradienį, apie 16.28 val., sustabdytas automagistralėje Kaišiadorių rajone, ties Grabučiškių kaimu. Transporto priemonę vairavo A. Daugėla, kuriam nustatytas vidutinis 1,82 promilių girtumas.

Portalui DELFI O. Vaitkevičienė patikslino, kad patruliams perduotas kito vairuotojo pranešimas dėl nesaugiai vairuojamo „Mercedes-Benz“. Automobilis į policijos sulaikytų automobilių aikštelę neišvežtas, jis perduotas vairuoti blaiviam asmeniui.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad pagal Baudžiamojo kodekso 281 str., tas, kas vairavo motorinę transporto priemonę, kai jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Tiesa, ikiteisminis tyrimas A. Daugėlos atžvilgiu nepradėtas, nes teisėjas turi neliečiamybę. Medžiaga dėl vairavimo girtam perduota prokuratūrai. Teisėjų tarybos vadovybė informavo Lietuvos Respublikos Prezidento instituciją apie šį įvykį.

Pagal Konstituciją ir Teismų įstatymą, Respublikos Prezidentas priima dekretą kreiptis į Teisėjų tarybą dėl patarimo atleisti teisėją iš pareigų pažeminus teisėjo vardą. Teisėjo įgaliojimai sustabdomi iki bus priimtas sprendimas dėl teisėjo atleidimo iš pareigų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA