„Burger King“ atidarys greitojo maisto restoraną Kaune | Kas vyksta Kaune

„Burger King“ atidarys greitojo maisto restoraną Kaune

Asociatyvi / „Tallink Grupp“ nuotr.

Viena didžiausių Baltijos šalyse komercinio nekilnojamojo turto plėtros ir valdymo bendrovių „Baltic RED“, savo portfelyje valdanti prekybos ir laisvalaikio centrą „Mega“, vystanti daugiafunkcio komplekso projektą vietoje buvusio „Merkurijaus“ Laisvės alėjoje bei neseniai paskelbusi apie prancūzų sporto prekių milžinės „Decathlon“ atvedimą į Kauną, šių metų balandžio 9 d. pasirašė ilgalaikės nuomos sutartį su tarptautinio restoranų prekės ženklo „Burger King“ franšizės valdytoja Baltijos šalyse „Tallink Grupp“.

Kaip nurodoma „Baltic RED“ pranešime, pirmasis Kaune greitojo maisto tinklo „Burger King“ stand alone tipo restoranas, planuojama, duris atvers 2022 m. rudenį.

„Burger King“ restoranas įsikurs bene judriausioje Kauno dalyje – Pramonės prospekte. Planuojama, kad naujojo „Burger King“ plotas sieks 370 kv. m ir tai bus ne tik pirmasis šio tinklo restoranas Kaune, bet ir didžiausias Lietuvoje. Jis taip pat turės „drive-in“ galimybę, tad maisto bus galima užsisakyti ir neišlipant iš automobilio. Šalia planuojama įrengti ne mažiau kaip 20-ies vietų automobilių stovėjimo aikštelę. Skaičiuojama, kad investicijos į šį projektą sieks daugiau kaip 1 mln. Eur.

Komercinio nekilnojamo turto plėtros ir valdymo bendrovės „Baltic RED“ generalinio direktoriaus pavaduotoja Ieva Goštautaitė-Gedutė teigia, kad per dieną visame pasaulyje daugiau nei 11 milijonų lankytojų sulaukiančio restorano „Burger King“ plėtra Kaune rodo, jog šis miestas – šiuolaikiškas ir stiprus verslo traukos centras, patrauklus ne tik vietinės rinkos lyderiams, bet ir populiariems pasauliniams prekės ženklams, kurie atstovaujamas veiklas orientuoja į tvarumą bei žalesnę ateitį.

I. Goštautaitė-Gedutė / „Baltic RED“ nuotr.

„Plėtodami Pramonės prospekte valdomo sklypo koncepciją, siekėme ne tik užmegzti ryšius su rinkos lyderiais, ne mažiau svarbu mums buvo teisingos ateities vizija. Džiaugiamės pradėdami ilgalaikį bendradarbiavimą su tarptautiniu operatoriumi, kuris kasdienėje savo veikloje skiria didžiulį dėmesį tvariai ateičiai: inicijuoja ir palaiko tvarios ūkininkystės programas, kartu su kitais maisto pramonės lyderiais plėtoja pasaulines partnerystes kasdien vykdydami žalesnės ateities misiją ir diegdami žaliųjų pakuočių bandomąsias programas, o greitojo maisto restoranams įprastą meniu orientuoja į sveikesnį gyvenimo būdą, papildydami asortimentą veganiškais produktais“, – pranešime cituojama I. Goštautaitė-Gedutė.

Beveik prieš 70 m. Jungtinėse Amerikos Valstijose įkurtas ir šiuo metu daugiau nei 100 šalių veikiantis „Burger King“ yra antras didžiausias mėsainiais prekiaujantis restoranų tinklas pasaulyje. Pirmasis greitojo maisto restoranas „Burger King“ 2020 m. pabaigoje duris atvėrė Vilniuje.

UAB „Baltic RED“ priklauso „Litvalda“ įmonių grupei, kurios kontrolinį akcijų paketą valdo Augustinas Rakauskas. Daugiau nei prieš metus vadovavimą grupės įmonėse perėmė A. Rakausko dukra Agnietė Pitkauskienė ir jos sutuoktinis Artūras Pitkauskas. UAB „Baltic RED“ valdomas tiek vietinių, tiek užsienio investuotojų nekilnojamasis turtas sudaro daugiau kaip 600 tūkst. kv. m, o turimo nuosavo nekilnojamojo turto portfelio vertė siekia daugiau nei 320 mln. Eur.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA