Istorinės prezidentūros kiemelyje – Kauno bigbendo muzikinė dovana | Kas vyksta Kaune

Istorinės prezidentūros kiemelyje – Kauno bigbendo muzikinė dovana transliacijos įrašas

Pavasario šaukliu tapęs, Kauno pučiamųjų instrumentų orkestro „Ąžuolynas“ festivalis „Padūduokim Kaunui“ kiekvienais metais gegužės mėnesį kviečiantis atrasti Kauno miesto žaliąsias erdves, miesto architektūrą ir naujus muzikinius potyrius, šiemet grįžo atsinaujinusiu formatu. Įvairiose Kauno vietose šiandien jau skambėję orkestrai tiesiogiai melodiją dovanoja ir iš LR Istorinės prezidentūros kiemelio – jūsų dėmesiui Kauno bigbendo pasirodymas.

2002 m. atsiradęs festivalis „Padūduokim Kaunui“, nuo šių metų tampo BandFest – nauju orkestrų ir grupių festivaliu, apimančiu įvairių stilių bei žanrų kolektyvus – ne tik pučiamųjų orkestrus, bet ir džiazo kolektyvus, mažesnes jų grupes. Šiais metais dominuojantys pučiamųjų orkestrai tęsia anksčiau vykusio festivalio tradiciją ją praplečiant ir papildant aktualiais sprendimais.

Dalyvaujant devyniems orkestrams iš Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Panevėžio, Marijampolės, Alytaus -galingas, net devynių orkestrų tutti šiandien nuo 12 val. skambėjo atvirose Kauno miesto erdvėse: Ąžuolyno, Kalniečių, Santarvės, Santakos parkuose, Panemunės šile, Aleksote, Žaliakalnyje, Kauno Rotušėje, Laisvės alėjoje, Šilainiuose, Nepriklausomybės, Čečėnijos ir Vienybės aikštėse.

Prie festivalio jungiasi ir pasirodymą Prezidentūros sodelyje dovanoja ir Kauno bigbendas. Vyriausiasis dirigentas Jievaras Jasinskis.

Išsami šventės renginių programa čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA