Išskirtinis reginys: įvairiomis spalvomis nušvito Aleksoto panorama | Kas vyksta Kaune

Išskirtinis reginys: įvairiomis spalvomis nušvito Aleksoto panorama

Penktadienio vakarą Kaunas žengia į 613-ojo miesto gimtadienio šventę. Saulei pasislėpus už horizonto, speciali šviesos instaliacija sužibo ant Aleksoto apžvalgos aikštelės kalno. Gimimo dienos fiesta įsisiūbuos šeštadienį – kauniečių laukia netikėti koncertai, šokio pasirodymai ir gatvės piešinių pristatymai.

Sutemus atvykusius į Aleksoto apžvalgos aikštelę pasitiko šlaitu žemyn išrikiuota įvairiaspalvių šviesų juosta. Sulapojusius medžius nutvieskę mėlyni, žali, raudoni ir geltoni prožektoriai kūrė fantasmagorišką atmosferą, o į dangų šovė galingi balti šviesos stulpai.

Ypatingas apšvietimas penktadienį nuspalvino ir Istorinės Lietuvos Respublikos Prezidentūros kiemelį, tuo metu Laisvės alėjoje, kaip ir kalėdiniu laikotarpiu, sužibo šimtai šventinių lempučių.

Gimtadienio šventė šeštadienio rytą, leidus oro sąlygoms, prasidės spalvingų ir skambių oro balionų skrydžiu. Juos bus galima stebėti su kavos puodeliu iš gatvių, aikščių, savo namų balkonų, terasų ar kiemų, fone skambant šventiškai muzikai.

Teatrai, muziejai, šokių ir muzikos kolektyvai, biblioteka bei kitos įstaigos gegužės 22 dieną kvies atrasti skirtingose erdvėse išsibarsčiusius pasirodymus ir pramogas. Jas kurs gausybė Kauno kultūros įstaigų, tarp jų – šokio teatras „Aura“, simfoninis orkestras, Vytauto Didžiojo karo muziejus, Nacionalinis Kauno dramos teatras, Kamerinis teatras, Kultūros centras ir daugybė kitų.

Per gimtadienį visas miestas paskęs muzikos garsuose. Dar viena ypatinga dovana Kaunui – koncertinė įstaiga „Kauno Santaka“ pristatys naują festivalį „BandFest“, kuris viešąsias miesto erdves pripildys pučiamųjų instrumentų muzika. Net septyni kolektyvai visame Kaune, nuo centrinės miesto dalies iki miegamųjų mikrorajonų, kauniečiams dovanos gražiausias melodijas.

Daugiau apie Kauno gimtadienio renginius skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA