BMW taisyklės negalioja: Jonavos gatvę sumaišė su pakilimo taku | Kas vyksta Kaune

BMW taisyklės negalioja: Jonavos gatvę sumaišė su pakilimo taku papildyta

Kauniečiai vis dažniau užfiksuoja ir paviešina grubius eismo taisyklių pažeidėjus, kurie rizikuoja ne tik savo sveikata, bet ir kitų eismo dalyvių gyvybėmis. Šiandien toks kelių erelis buvo užfiksuotas Jonavos gatvėje, kuris galimai važiavo gerokai greičiau nei nurodo kelio ženklai, bet negana to, vos nesukėlė skaudžios avarijos.

Atsiųstame vaizdo įraše matyti, kad automobiliai prie raudono šviesoforo stovi Jonavos gatvėje, netoli A. Meškinio, kitaip žinomo kaip Kleboniškio tilto. Šioje sankryžoje iš pirmos eismo juostos, pagal kelių ženklinimą, galima važiuoti tik į dešinę, link automagistralės Kaunas-Vilnius, o iš antrosios ir trečiosios juostų galima važiuoti tiesiai po tiltu.

Niekas nesitikėjo, kad užsidegus žaliam šviesoforo signalui, teks sekundei netekti amo, nes pro vos pradėjus judėti automobilius „BMW“ praskriejo. Tiesa, tiesiai jis nudūmė važiuodamas pirmąja juosta, iš kurios buvo galima važiuoti tik į dešinę.

Galimai viršydamas leistiną greitį, automobilio vairuotojas vos per plauką nekliudė ir kito automobilio, sukančio į automagistralę. Susidūrimo išvengti pavyko, tačiau tokie manevrai kelyje galėjo baigtis daug skaudžiau, jei ne greita kito vairuotojo reakcija.

Pagal ANK 417 str. 1 d. Kelio ženklų ar ženklinimo nesilaikymas užtraukia vairuotojui 30–90 eur. baudą ir gali būti skiriamas teisės vairuoti apribojimas nuo 1 iki 3 mėn.

Tiesa, šiuo atveju, galimai policijos pareigūnai gali taikyti ir ANK 420 str. dėl pavojingo ir chuliganiško vairavimo, pagal kurį, jei transporto priemonė vairuojama vienu metu ar paeiliui padarant kelis grėsmę eismo saugumui keliančius eismo taisyklių pažeidimus, sukeliant pavojingą situaciją (t. y. privertęs kitus eismo dalyvius staigiai keisti judėjimo greitį, kryptį arba imtis kitokių veiksmų savo ar kitų žmonių saugumui užtikrinti), vairuotojui užtraukia baudą 170 iki 230 eur.

Už šį pažeidimą taip pat privaloma skirti teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo 3 iki 6 mėnesių.

Papildyta gruodžio 31 dieną 12.18 val.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėjos Odetos Vaitkevičienės teigimu, vairuotojui buvo taikyta atsakomybė, numatyta Administracinių nusižengimų kodekso 420 str. 2 d. (Pavojingas ir chuliganiškas vairavimas, Kelių eismo taisyklėse nustatyto draudimo lenkti ar įvažiuoti į priešpriešinio eismo juostą pažeidimas) bei paskirta 500 eurų bauda ir 12 mėn. specialiosios teisės atėmimas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA