Paskutinė diena pasimėgauti šiluma: atkeliauja lietus, bus apie 10 laipsnių šalčiau | Kas vyksta Kaune

Paskutinė diena pasimėgauti šiluma: atkeliauja lietus, bus apie 10 laipsnių šalčiau

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Trečiadienį dar pasimėgausime labai šiltais ir sausais orais. Virš šalies laikysis aukštesnio atmosferos slėgio laukas, tačiau anticiklonas jau po truputį trauksis.

Nuo pat ryto dangus bus giedras, bet po vidurdienio prie šalies priartės siaura debesų juosta, tad pradedant rytiniais rajonais danguje jau įsimaišys debesų. Saulės jie ilgam neužstos, o ir lietaus neatneš. Kaip ir praeitomis dienomis, pūs apysmarkis pietryčių krypties vėjas, kurio gūsiai kai kur sieks pavojingesnius 15 m/s.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, trečiadienį temperatūra bus gana aukšta daug kur šils iki 21–24, o pietvakariniuose rajonuose bei pajūryje iki 25–26 laipsnių šilumos. Vis tik iš rytų ims skverbtis vėsesnio oro masė, tad pačiame rytiniame šalies pakraštyje gali būti kiek vėsiau – 19–20 laipsnių.

Ketvirtadienį į Lietuvą iš pietryčių atkeliaus ciklonas. Naktį palis daugiausia rytiniuose rajonuose. Šalies vakaruose dar išliks sausa. Pūs vidutinio stiprumo besikeičiančios krypties vėjas. Temperatūra kris jau kiek žemiau, bus tarp 5–10 laipsnių šilumos.

Dieną palis daugelyje rajonų. Kai kur lietus bus smarkus, gali nugriaudėti perkūnija. Šalies šiaurės rytuose vietomis vėjas bus gūsingas. Temperatūra jau kilti neskubės, šils iki 11–16, vakariniuose rajonuose vietomis iki 18 laipsnių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA