Nuo pirmadienio atsidarantys sporto klubai džiaugiasi, bet kartu ir neslepia apmaudo | Kas vyksta Kaune

Nuo pirmadienio atsidarantys sporto klubai džiaugiasi, bet kartu ir neslepia apmaudo atsidarys ir daugiau viešbučių

Asociatyvi, Organizatorių nuotr.

Nuo pirmadienio veiklą atnaujinantys sporto klubai sako, kad atidarymo jiems reikėjo kaip gryno oro, bet tuo pat metu neslepia apmaudo, jog klubuose vis dar negali veikti baseinai. Jie galės kol kas veikti tik viešbučiuose ir sanatorijose – tai turėtų pagyvinti kurortų viešbučių padėtį.

Sporto klubai: atidarymo reikėjo, kaip gryno oro

Sporto klubų tinklo „Gym plius“ vadovas Mantas Badikonis sako, kad pusę metų gyventi negaunant jokių įplaukų ir toliau patiriant sąnaudas buvo itin didelis iššūkis.

„Atidarymo reikėjo, kaip gryno oro. (…) Visa mūsų sukurta sporto bendruomenė su nekantrumu laukia, kada vėl susitiksime sporto klubuose. Sulaukiame daug palaikymo žodžių tiek iš pačių klientų, tiek iš darbuotojų ir partnerių. Panašu, jog visi kartu esame nusiteikę motyvuotai ir pasiilgę tiek vieni kitų, tiek aktyvaus gyvenimo būdo“, – BNS sakė M. Badikonis.

Pasak jo, sporto klubai veikia visą parą, jų įėjimai valdomi automatizuota kontrolės sistema, kuri ir skaičiuos bei automatiškai ribos klientų srautus.

Be to, didžioji dalis aptarnavimo klausimų bus sprendžiama savitarnos būdu – įmonė sukūrė internetinį klientų portalą, kur jie galės matyti visą informaciją, apmokėti sąskaitas, pratęsti ar įsigyti naują abonementą.

„Bus padidinta klubo patalpų valymo ir dezinfekavimo apimtis. Visuose sporto klubo zonose klientams pasiekiami dezinfekciniai skysčiai paviršių ir rankų dezinfekavimui“, – sakė „Gym plius“ vadovas.

Tuo metu „Impuls“ ir „Lemon Gym“ sporto klubų vadovas Vidmantas Šiugždinis sako besidžiaugiantis, jog klubai gali vėl dirbti, tačiau jo netenkina griežti reikalavimai ir vis dar uždarytos baseinų erdvės.

„Nuotaikos dvejopos – iš vienos pusės, labai džiugu kad žengtas žingsnis ir sporto klubai gali atverti duris, bet iš kitos pusės, apribojimai labai griežti, kažkodėl uždrausta baseinų paslauga, tai vertiname kaip kažkokią klaidą ar neapsižiūrėjimą“, – BNS sakė V. Šiugždinis.

„Visi pasidžiaugia, kad sporto klubai atsidaro, tačiau po to pradeda aiškėti, kad ne visos erdvės ir ne visų sporto rūšių klubai atsidaro ir baseinai, deja, atsidaryti negali“, – pridūrė jis.

Anot jo, grupines treniruotes visuose miestuose numatyta perkelti į lauką, nes tuomet gali sportuoti daugiau žmonių nei viduje.

„Visuose miestuose pasiūlysime sportavimą lauke, nes lauke galima sportuoti dešimčiai žmonių. Daugiausiai tai bus prie sporto klubų, tik Vilniuje Vingio parke organizuojame. Galima bus ir inventorių išsinešti, žmonėms patogu susirinkti, visur yra tos erdvės tam“, – sakė V. Šiugždinis.

Pasak jo, lankytojų srautus sporto klubuose reguliuos kontrolės sistemos, be to, klientai galės internete sekti užimtumą.

Abiejų pašnekovų teigimu, didžioji dalis darbuotojų pagal prioriteto tvarką bus arba jau yra paskiepyti, taip pat vyksta jų testavimas.

Duris atvers daugiau viešbučių kurortuose

Vyriausybei leidus teikti baseinų, pirčių paslaugas apgyvendinimo įstaigose, Lietuvos kurortų asociacijos vadovė Kristina Citvarienė sako, kad tai paskatino atsidaryti daugiau viešbučių kurortuose, ypač Druskininkuose ir Birštone.

„Šitas atidarymas yra labai lauktas ir sveikintinas, nes ir pačios įmonės jau galės pradėti dirbti ir vystyti savo veiklą, bet ir patys keliautojai yra be galo pasiilgę tų paslaugų, ir baseinų, ir SPA. Tikrai lauktas žingsnis ir jau ruošiasi atsidaryti sveikatinimo ir SPA centrai, kurie buvo uždaryti. Čia yra savotiška šventė“ – BNS sakė K. Citvarienė.

Jos duomenimis, iki šiol dar neveikia apie 20-30 kurortų viešbučių.

„Tikimės, kad nuo šito atsidarymo dar labiau pildysis viešbučių užimtumas, visi lankytojai turės galimybę atvykti į kurortus ir gauti tas paslaugas, dėl kurių jie pagrinde ir važiuodavo“, – sakė asociacijos vadovė.

Druskininkuose įsikūręs „Europa Royale“ viešbutis šį savaitgalį atsidaro po penkių mėnesių pertraukos. Jo vadovas Ričardas Grigas sako, kad SPA, baseinų ir pirčių paslaugos yra vienos pagrindinių, dėl ko žmonės lankosi.

„Bandome pradėti kvėpuoti. Tai (baseinai – BNS) pridėtinė vertė, nes logiškai mąstant, kas nori važiuoti ir mokėti tik už kambarį ir pusryčius, kai visa kita uždaryta. Manau, visiems viešbučiams, kurie turi papildomas pridėtines vertes, kaip SPA, baseinai, tai turi įtakos žmonių srautams“, – BNS sakė R. Grigas.

Vis dėl to į darbą, pasak jo, kol kas grįžta tik ketvirtadalis darbuotojų, o kiti lieka prastovose, nes nėra didelio užimtumo.

Vyriausybės sprendimu nuo pirmadienio baseinai ir pirtys apgyvendinimo įstaigose gali priimti tik vienos šeimos narius.

Be to, gali atsidaryti sporto klubai, užtikrinant 20 kv. metrų plotą vienam žmogui, gali vykti penkių žmonių grupinės treniruotės. Sporto, laisvalaikio ir pramogų veiklos galės vykti atvirose erdvėse, kai dalyvauja iki dešimties žmonių arba iki 50, jei vienam tenka 50 kv. metrų ploto.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA