M.A.M.A. apdovanojimai sulaukė griežtos kritikos iš valdžios atstovų ir žinomų žmonių: puota maro metu | Kas vyksta Kaune

M.A.M.A. apdovanojimai sulaukė griežtos kritikos iš valdžios atstovų ir žinomų žmonių: puota maro metu papildyta A. Bilotaitės komentaru

DELFI, KAS VYKSTA KAUNE INF. 2021/03/28 08:24

Koronaviruso pandemija užkirto kelius ne tik verslui ir renginiams, bet ir privertė pamiršti susitikimus su kituose miestuose gyvenančiais artimaisiais. Vis dėlto, net ir pratęsus karantiną iki balandžio 30-osios, neatsisakyta vieno didžiulio renginio – Kauno „Žalgirio“ arenoje vykstančių kasmetinių M.A.M.A apdovanojimų.

Vis dėlto šiemet šis renginys vyksta neįprastai: salėje nėra nė vieno žiūrovo – tik nominantai ir nominacijų teikėjai. Be to, dėl saugumo kiekvienas dalyvis atvykdamas privalėjo turėti ne vėliau nei prieš 48 val. gautą neigiamą COVID-19 antigeno testą, taip pat taisyklės numatė laikytis socialinio atstumo bei dėvėti kaukes.

M.A.M.A. apdovanojimai

Nepaisant to, kad dalyviai įvykdė visus reikalavimus, socialiniuose tinkluose kilo diskusijos – ar tikrai dabar tinkamas metas tokiam renginiui? Juk prieš lipdami ant scenos atlikėjai vieni su kitais bičiuliavosi užkulisiuose ir ant raudonojo kilimo.

Dvigubi standartai?

„Turbūt žiūrit M.A.M.A apdovanojimus tiesiogiai iš Kauno Žalgirio arenos ir galvojat: „Kaip, b***?!? Taigi fu***ng karantinas!!!”

O va taip! Jie ten visi dirba. Laidos filmavime. Artistai.

Darbo reikalais galima važiuoti į kitą savivaldybę, galima būriuotis, galima be kaukių ir nesilaikyti atstumo.

Balandžio 9 d renku grupę važiuot dirbt į Černobylį. Rinksim šiukšles. Pažymas komandiruotei visiems išrašysiu.

Kadangi darbo reikalais, grįžus izoliuotis nereikės”, – feisbuke piktinosi laidos „Praeities žvalgas“ kūrėjas Šarūnas Jasiukevčius.

„Chebryte, gal galėtumėte paaiškinti kas čia per paralelinė visata vyksta Kauno „Žalgirio” arenoje šį vakarą?

Kiek paskutinį kartą skaičiau, tai visi renginiai Lietuvoje yra uždrausti. Galvoju gal klajodamas po pasaulį kokių taisyklių pokyčių nepastebėjau, tai nuėjau net patikrinti ir skaitau:

„Leidžiami ir renginiai, kurių metu neišlipama iš automobilio ir automobilyje yra ne daugiau nei 2 asmenys“, – galvoju, gerai sugalvojo į „Žalgirio” areną žvaigždės su savo mašinom atvaryti, bus įdomu pasižiūrėti, kas kokią turi. Bet ne. Automobilių nelabai ten mačiau.

„Leidžiama lankyti pažintinius ir mokomuosius takus“, – gerai, jeigu tai yra vadinamasis mokomasis takas per mūsų muzikos istoriją, gal tada ir viskas tvarkoje.

„Nuo 2021 m. kovo 15 d. gali būti lankomi uždarose erdvėse esantys muziejai, galerijos ir kitos ekspozicinės erdvės (pvz. zoologijos parkai) užtikrinant lankytojų srauto ribojimą, – didžiausias vienu metu leidžiamas lankytojų skaičius apskaičiuojamas pagal viešai lankomą plotą, kad vienam lankytojui tektų ne mažiau kaip 20 m2 ploto“, – Na, tikrai negalėčiau pavadinti M.A.M.A zoologijos parku, kad ir kaip galbūt kai kurie atlikėjai stengtųsi būti panašūs į jo gyventojus.

Aš turiu daug draugų, kurie ir dirba, ir dalyvauja šiame renginyje. Todėl nėra labai turbūt protinga rašyti šito viešai, kai pats sukiesi tame pačiame katile. Greičiausiai reikėtų palaikyti bei žaisti su visais toje pačioje komandoje, nes visi norime, jog kuo greičiau būtų vėl galima organizuoti renginius bei dalyvauti juose. Bet chebryte, kas vyksta?

Kur parašyta, kad išimtis renginiams taikoma, jeigu yra testuojamasi prieš jį? Kas čia per savivaliavimas? Toks jausmas, jog norėdami pagerbti geriausius muzikos atlikėjus, jūs net žeminate juos. Nes jie jau daugiau nei pusmetį negali rengti koncertų, užsidirbti pinigų, o M.A.M.A gali vykti. Aš gal irgi mokėčiau tarkim 100 eurų už koncerto bilietą, jeigu tik būtų vienintelė sąlyga turėti neigiamą koronos testą.

Tai, kodėl muzikantai negali to daryti, o juos vienijanti asociacija gali? Ar aš durnas ir kažko nesuprantu?

Ir dar – po 6-9 žmones ant raudono kilimo be kaukių. Čia ne tik apie pačių saugumą, čia apie pavyzdžio rodymą visuomenei. Visi mokame pakalbėti, kad likime namuose, skiepykimės, bet tai gal patys neskatinkime ir taip susiskaldžius visuomenės nesilaikyti taisyklių, juolab, kad renginys vyksta uždaroje patalpoje. Aišku tas pats vyko su „Kino pavasariu“, tik ten foto sienelė buvo įrengta lauke ir nemačiau, jog žmonės fotkintųsi po devynis.

Jau nekalbu, kad žmonės ir taip yra pritvinkę pykčio, visi pavargę. Kai kurie su tėvais negali metus laiko pasimatyti, o čia įsijungi teliką ir matai, kad yra žmonių, kuriems taisyklės negalioja.

Su visa pagarba, bičiuliai ir draugai, kurie esate ten. Kaip sakant – nothing personal. Ir taip, aš piktas, nes manęs su Danieliumi Bunkumi neišrinko kaip „Metų grupės“, – feisbuke rašė prodiuseris Mantas Bertulis.

„Opium Club“ ir „Anna Mesha. Butas“, nenorit padaryti lankytojų apdovanojimų? Gal būčiau nominuota, užsukčiau!“ – šmaikštavo socialinių tinklų žvaigždė Agnė Kulitaitė.

„Tik dabar supratau, kad su tėvais ir broliu reikėjo padaryt grupę, būtume galėję šįvakar susitikti“, – feisbuke piktinosi žinomas humoristas Paulius Ambrazevičius.

„Matau soc. tinkluose, kad vieni Mamoj, kiti Kryžiuose. O tai renginius jau leido Lietuvoj? Kažkaip negirdėjau. P.S.: Man negaila, šiaip įdomu“, – rašė aktorius, kvepalų kūrėjas Aistis Mickevičius.

Valdžios atstovas: tikiuosi griežtos institucijų reakcijos

Savo feisbuko paskyroje valdančiosios koalicijos narys Justas Džiugelis išreiškė pasipiktinimą ir teigė besitikintis griežtos atsakingų institucijų reakcijos.

„Nesuvokiamas šio vakaro M.A.M.A organizatorių ir ten besipuikuojančių dalyvių ciniškumas.

Tikiuosi greitos ir griežtos atsakingų institucijų reakcijos“, – rašė J. Džiugelis.

Panašią nuomonę išreiškė ir Laisvės frakcijos seniūnė Ieva Pakarklytė. Tokį renginį ji pavadino „puota maro metu“.

„O tai karantinas M.A.M.A apdovanojimams jau negalioja, ar kaip?

Sakote, tik filmavimas su keliais šimtais žmonių, įskaitant „ribotą kiekį kviestinių svečių“. Ne ne, tikrai ne renginys.

Puota maro metu.

Atsakingos institucijos turi nedelsiant imtis veiksmų“, – feisbuko paskyroje rašė I. Pakarklytė.

Sureagavo ir vidaus reikalų ministrė

Į vakar vykusius muzikinius apdovanojimus M.A.M.A. sekmadienį sureagavo ir vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė. Ji savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rašė, suprantanti kylančias visuomenės emocijas ir pabrėžė, kad visi pažeidusieji karantino režimo reikalavimus turės prisiimti atsakomybę.

„Visiškai suprantu emocijas, kurios natūraliai kyla pamačius reportažus iš vakar vykusio didelio muzikos apdovanojimų renginio. Ar tokio masto renginiai šiuo metu, kai siekdami apsaugoti žmones nuo sparčiai plintančių Covid-19 atmainų, prašome likti namie ir susilaikyti nuo kontaktų, apskritai turėtų vykti?“, – savo socialinio tinklo paskyroje klausė A. Bilotaitė.

„Bet kadangi jau įvyko, tada kyla klausimų, ar viskas padaryta laikantis Vyriausybės nustatytų saugumo reikalavimų. Vakar gavusi pirmuosius signalus apie galimus pažeidimus MAMA renginio metu, iškart susisiekiau su atsakingais pareigūnais ir paprašiau imtis visų būtinų veiksmų bei patikrinti situaciją. Policija gavo keliasdešimt pranešimų apie pažeidimus, aplinkybės dabar tiriamos. Ačiū visiems neabejingiems piliečiams, kurie reaguoja ir praneša“, – įrašą tęsė politikė.

Vidaus reikalų ministrė priminė, kad pandeminė situacija mūsų šalyje vis dar išlieka labai rimta ir priminė, kad judėjimo ribojimai, šiuo metu galiojantys Lietuvoje, turi galioti visiems.

„Išimtys taikomos tik tos, kurios numatytos Vyriausybės nutarimu. Kitų išimčių negali būti. Visi, pažeidę karantino režimo reikalavimus, turės prisiimti atsakomybę. O supratimo ir jautrumo kitų visuomenės narių atžvilgiu tikrai norėtųsi daugiau“, – savo įrašą pabaigė politikė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA