Galimybė per šventes pailsėti – restorano „Nüman“ Velykų meniu – Kas vyksta Kaune

Galimybė per šventes pailsėti – restorano „Nüman“ Velykų meniu

Turbūt sutiksite, kad viena pagrindinių smagių dilemų, lydinčių artėjančias didžiąsias pavasario šventes – kokiais patiekalais nudžiuginti prie Velykų stalo susirinkusią šeimyną? Kaip ir praėjusiais metais, šiemet šventinio stalo ruošimu rūpinsis tik namiškiai, tad daugeliui tradicinių patiekalų gamyba gali tapti tikru iššūkiu. Po didelės sėkmės sulaukusio žiemos švenčių meniu, išeitį kauniečiams siūlo restorano „Nüman“ šefas Adomas Jegnoras, sukūręs 10 gardžių patiekalų Velykų stalui.

„Pagrindinė idėja kuriant Velykų meniu – padaryti jį patogų dalintis visiems, prie šventinio stalo susirinkusiems šeimos nariams. Siekiame, kad vėlyvųjų šventinių pusryčių ar pietų susirinkę žmonės, galėtų neįpareigojančiai užkandžiauti, išbandyti skirtingus skonių derinius ir kiekvienas šį meniu atrasti savaip. Dėl šios priežasties, jis sudarytas iš daugybės skirtingų komponentų, puikiai ir labai lengvai derinamų tarpusavyje“, – sako restorano „Nüman“ šefas A. Jegnoras.

Iš viso meniu sudarys 10 skirtingų patiekalų pozicijų. Didžioji dalis jų – šefo minėtieji, lengvai degustuojami ir tarpusavyje derinami užkandžiai. Užsisakiusiųjų šventinį meniu lauks gardi ir klientų jau pamėgta „Nüman“ juoda duona, sūdytas sviestas su medumi, keturių skirtingų padažų rinkinys, intriguojanti Velykų „Bobos“ interpretacija su šonine ir čiobreliais, marinuotos daržovės su ciberžole, rūkytos antienos krūtinėlė su obuolių ir sojos glazūra bei veršienos kapotinis su sūdytu kiaušinio tryniu ir džiovintais serbentais.

Restorano „Nüman“ šefas Adomas Jegnoras / R. Tenio nuotr.

Pagrindinis patiekalas – namų jaukumo ir šilumos asociacijas keliantis antienos pyragas su šakninėmis daržovėmis, bulvių ir svogūnų confit bei morkų padažu, skirtas dalintis visai šeimai. Siekiant užtikrinti aukščiausias patiekalo skonines savybes, pyragą klientai bus kviečiami išsikepti patys, namuose. Kepimui pagrindinis patiekalas bus paruoštas, o kepimo laiko ir temperatūros rekomendacijas pateiks pats restorano šefas.

„Desertui – ryžių pudingas su romu ir juodųjų serbentų džemu. Įdomu tai, jog pasaulyje ryžių pudingas yra labai populiarus, beveik kiekvienos šalies virtuvė turi tam tikrą jo interpretaciją, tačiau Lietuvoje jis sutinkamas retai. Visgi, mano nuomone, jis ne tik itin gardus, bet dėl savo sudėties puikiai tinkantis  Velykų stalui. Desertas gaminamas kiaušinio, grietinėlės ir ryžių pagrindu, jo sudėtyje nėra miltų, tad, kartu jis pasižymi savitu lengvumu“, – pasakoja šefas.

Restorano „Nüman“ Velykų meniu subalansuotas 4 suaugusiųjų asmenų vaišėms, o mėgstamų skonių, šefo teigimu, jame turėtų atrasti kiekvienas.

Restorano „Nüman“ meniu / R. Tenio nuotr.

„Nors stipriai į gastronomines Velykų tradicijas nenukrypome, moderniai interpretuotų tradicinių akcentų ant šventinio stalo netruks. Ryškiausia iš jų – vadinamoji Velykų „Boba“. Asmeniškai aš, kaip ir turbūt daugelis, neįsivaizduoju Velykų be šio patiekalo. Visgi, šį kartą ją paruošėme kiek kitokią – nesaldžią, o labiau pikantišką ir tinkamą dalintis kaip užkandį. Ji bus patiekiama su rūkyta šonine ir čiobreliais, tad skonis bus labai įdomus“, – intriguoja šefas.

Šefo meniu į namus tampa tradicija

Restorano šefo kuriamas specialus šventinis meniu kauniečiams pristatomas jau ne pirmąjį kartą. Žiemos švenčių metu didelio pasisekimo sulaukė „Nüman“ restorane kurta dvylikos patiekalų vakarienė. Šefo teigimu, būtent ja mėgavęsi klientai ir paskatino kurti meniu Velykoms.

„Užuot stovėję eilėse prie maisto produktų ir vėliau ilgas valandas plušėję virtuvėje, žmonės gali atsipalaiduoti ir mėgautis smagiausia švenčių dalimi – laisvu laiku su šeima. Labai džiaugiamės, kad šia galimybe per šventes atsipalaiduoti, šnekučiuotis su šeima ir mėgautis išsiilgtų restoranų skoniais žiemą pasinaudojo tikrai daug kauniečių. Būtent teigiami jų atsiliepimai bei išankstinės užklausos dėl Velykų patiekalų ir paskatino mus kurti šį meniu“,  – teigia A. Jegnoras.

Restoranas „Nüman“ / Organizatorių nuotr.

Nors, anot šefo, gurmaniškus velykinius patiekalus sukurti ir sudėti į meniu užtruko apie savaitę, įkvėpimo jiems intensyviai buvo semtasi net keletą mėnesių prieš. Pagrindinis iššūkis – pritaikyti patiekalus tiekimui į klientų namus. Šefo teigimu, restorano virtuvės užduotis išgauti ne tik tobulą patiekalų skonį bei estetinį pateikimą, bet ir užtikrinti, kad jie nepakistų transportavimo metu.

Užsisakyti restorano „Nüman“ Velykų meniu galima iki balandžio 2 d., penktadienio, paskambinus telefonu 867012385 arba susisiekus el. paštu [email protected].

Daugiau informacijos galima rasti ČIA.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA