Kaunas vėl užsidaro: ant įvažiavimų į miestą nugulė statybiniai blokai | Kas vyksta Kaune

Kaunas vėl užsidaro: ant įvažiavimų į miestą nugulė statybiniai blokai

Skaitytojo nuotr.

Vyriausybei pritarus karantino griežtinimui, nuspręsta vėl atnaujinti judėjimo tarp savivaldybių ribojimą. Tiesa nors judėti žiedinėse savivaldybėse leista, o ribojimas turėtų įsigalioti tik rytoj, penktadienio vakarą Kaunas jau uždaro įvažiavimus į miestą.

„Gal Vidaus reikalų ministerija galėtų pakomentuoti šį atvejį? Kodėl iš Islandijos pl. į Ašigalio g. yra ribojamas eismas? Kiek yra žinoma, tai žiedinėse savivaldybėse nėra judėjimo ribojimų. O ši vieta nesikerta su kita savivaldybe. Ar valstybė atlygins kuro išlaidas į darbą važiuojant aplink?“, – piktinosi į redakciją užtverto kelio nuotrauką atsiuntęs vyras.

Kaunietis pridūrė, kad pamačius tokius vaizdus kyla tiesioginis nepasitikėjimas valstybės žodžiu. „Nesuprantu, ar apribojimus čia pritaikė, nors su jokia savivaldybe ši vieta nesikerta, ar kas vyksta“, – viešai klausimą kėlė skaitytojas.

Ta pačia nuotrauka pasidalinta ir „Kas vyksta Kaune“ grupėje, čia kauniečiai taip pat piktinasi dėl užkardos išaugusiomis kuro sąnaudomis bei pailgėjusiu kelionės maršrutu.

„Jau ruošiasi „draugeliai“ Velykoms.. Link Eigulių nusukimo iš autostrados vėl blokus sup**, kad niekas nevažinėtų…“, – praneša kauniečiai.

„Koks tikslas šito bloko? Kelias eina per Kauno rajoną. Logikos 0“, – komentavo internautai. Tuo metu informuojama ir apie nusidriekusias transporto priemonių spūstis Vilniaus link.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad penktadienį Ministrų kabinetas keisdamas karantino dokumentą nusprendė, jog judėjimo ribojimai tarp savivaldybių įsigalioja nuo kovo 27-osios iki balandžio 6-osios. Tiesa, net ir įsigaliojus ribojimams judėjimas tarp žiedinių savivaldybių ir toliau bus leidžiamas.

Tai reiškia, kad asmuo, gyvenantis, pavyzdžiui, Kauno rajono savivaldybėje, gali vykti į Kauno miesto savivaldybę, tačiau negali vykti į Jonavos rajono savivaldybę.

„Judėjimas „žiedinėse“ savivaldybėse – kai asmenys, gyvenantys besiribojančiose Kauno miesto ir rajono savivaldybėse, juda tarp nurodytų besiribojančių savivaldybių, jiems judėjimo apribojimai netaikomi. Jei asmuo nėra deklaravęs gyvenamosios vietos vienoje iš minėtų besiribojančių savivaldybių, rekomenduojama su savimi turėti dokumentus, kurie pagrindžia faktinę gyvenamąją vietą (pvz.: būsto nuomos sutartį)“, – seniau yra aiškinę pareigūnai.

Papildyta 18.28 val.

Situaciją pakomentavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė žiniasklaidai, Odeta Vaitkevičienė.

„Kai kurie įvažiavimai uždaryti taktiniais sumetimais, siekiant riboti susisiekimą tarp savivaldybių. Niekas nedraus judėjimo tarp miesto ir rajono savivaldybės (tam turint pagrindą), tačiau tai nereiškia, kad gyventojai negalės būti tikrinami bet kurioje vietoje, siekiant užtikrinti, kad neatvyktų gyventojai iš kitų savivaldybių“, – atsiųstame komentare teigė O. Vaitkevičienė.

Realaus laiko informacija apie eismo sąlygas Kaune skelbiama čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA