Duris atveria didieji prekybos centrai | Kas vyksta Kaune

Duris atveria didieji prekybos centrai veiklą atnaujina ir kultūros įstaigos

BNS, ELTA 2021/03/15 08:15
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nuo pirmadienio Lietuvoje veiklą gali atnaujinti visos parduotuvės, turinčios atskirą įėjimą iš lauko, muziejai ir galerijos.

Į klases grįžta ir daugiau nei tūkstantis pradinukų trijose Vilniaus mokyklose, o užtikrinus moksleivių ir pedagogų testavimą kaupinių metodu artimiausiu metu kontaktinis ugdymas turėtų būti atnaujintas dar maždaug 60-yje šalies įstaigų.

Dirbti taip pat galės visi kioskai, išskyrus tuos, kurie yra turgavietėse.

Nustatyta, kad parduotuvėse vienam klientui turi būti skiriamas ne mažesnis nei 20 kvadratinių metrų plotas arba aptarnaujamas vienas klientas.

Dėl saugumo bilietai į muziejus, galerijas, kitas ekspozicines erdves gali būti platinami tik elektroniniu būdu. Vienam lankytojui turės tekti ne mažesnis nei 30 kvadratinių metrų plotas, lankytojai galės ateiti ne daugiau kaip po du, nebent yra iš vienos šeimos.

Nuo pirmadienio ribojamas keliavimas miesto, tarpmiestinio ir priemiestinio reguliaraus susisiekimo keleivinio transporto maršrutais – tarpmiestiniame ir priemiestiniame transporte leidžiama užimti tik sėdimas vietas ne mažesniu kaip vieno metro atstumu, o miesto transporte leidžiama užimti sėdimas ir stovimas vietas, jei užtikrinamas ne mažesnis kaip vieno metro atstumas tarp asmenų.

Pirmadienį Vyriausybė planuoja svarstyti dėl judėjimo tarp savivaldybių atlaisvinimo bei galimo skirtingo karantino režimo savivaldybėse.

Pirmadienis yra paskutinė diena, kai galioja anksčiau nustatytas draudimas judėti tarp savivaldybių be būtino reikalo.

Antrojo visuotinio karantino ribojimai šalyje įvesti nuo lapkričio 7-osios, gruodžio viduryje jie sugriežtinti.

Vasario pabaigoje Vyriausybė pratęsė karantiną iki kovo pabaigos.

Kiek anksčiau vasarį su tam tikrais apribojimais leista dirbti kirpykloms, grožio salonams ir mažesnėms ne maisto prekių parduotuvėms.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA