Šaltį staiga pakeis šiluma, gamtos išdaigos tikrins vairuotojų ir pėsčiųjų budrumą | Kas vyksta Kaune

Šaltį staiga pakeis šiluma, gamtos išdaigos tikrins vairuotojų ir pėsčiųjų budrumą

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šeštadienio dieną dangų dengs tankūs debesys, daug kur iškris trumpalaikiai silpni krituliai, daugiausia tai bus silpnas lietus, dulksna, kai kur kris ir šlapios snaigės. Iki pietų dar didesnėje šalies dalyje, vėliau šiaurės rytiniuose rajonuose oro temperatūra bus neigiama, todėl vairuotojų ir pėsčiųjų budrumą tikrins lijundra bei plikledis.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, su nestipriu pietų, pietvakarių vėju į šalį plūs šiltesnio oro masė, temperatūra šeštadienio popietę svyruos nuo 2 laipsnių šalčio šiaurės rytiniuose rajonuose iki 3 laipsnių šilumos šalies pietvakariuose. Tai vienose, tai kitose vietovėse matomumą mažins rūkas.

Sekmadienio naktį nedideli krituliai, daugiausia lietus, ir lijundra numatomi tik vietomis, didesnė tikimybė šiaurės rytiniuose rajonuose. Dėl silpno pietvakarių vėjo ir didelio drėgmės kiekio ore rūkas išplis į daugelį rajonų.

Temperatūra naktį pažemės tik truputį ir svyruos nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos. Daugelyje rajonų pasitaikys slidžių kelių ir šaligatvių ruožų.

Sekmadienio dieną rūkai sklaidysis, plikledis tirps, bet išsilaikys debesuoti orai, nebent pietvakariniame ir vakariniame šalies pakraščiuose debesys praretės ir pasirodys saulė. Žymesnių kritulių nenumatoma. Temperatūra įdienojus pakils iki 1–6 laipsnių šilumos, pūs silpnas pietvakarių vėjas.

Kitos savaitės pradžioje šiltesni orai niekur nesitrauks, kritulių bus nedaug.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA