Aiškėja 11-metės kaunietės staigios mirties aplinkybės | Kas vyksta Kaune

Aiškėja 11-metės kaunietės staigios mirties aplinkybės

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Žinia apie neaiškiomis aplinkybės mirusią 11-metę Kauną apskriejo šeštadienį, vasario 6-ąją. Netektį išgyvenanti šeima nebuvo pakliuvusi į vaiko teisių specialistų akiratį, tačiau dėl tikslios mergaitės mirties priežasties vis dar vykdomas ikiteisminis tyrimas – kol kas pateikiamos pirminės teismo medicinos ekspertų išvados.

Apie smurtą duomenų nėra

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo Kauno apylinkės prokuratūros Ketvirtojo skyriaus prokuroras Andrius Brasas, dėl netikėtos nepilnametė mirties yra pradėtas ikiteisminis tyrimas, jis atliekamas mirties priežasčiai nustatyti, nes miręs nepilnametis asmuo nesirgo lėtinėmis ligomis, mirtis ištiko namuose.

Pasak A. Braso, byloje nėra duomenų apie tai, jog nepilnametės mirtis galėjo būti susijusi su kieno nors smurtiniais veiksmais. „Teismo medicinos ekspertų pirmine išvada mirtis įvyko dėl širdies ligos“, – pridūrė prokuroras.

Vaiko teisių specialistai su šeima nekontaktavo

Kauno miesto vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjos Andželikos Vežbavičiūtės teigimu, nepilnametės šeima vaiko teisių specialistams nebuvo žinoma. Tačiau, atsitikus nelaimei, šeimai bus padedama psichologiškai.

„Nuoširdžiai užjaučiame šeimą dėl netekties ir gerbiame šeimos teisę ramiai atsisveikinti su dukra. Šiuo metu vaiko teisių specialistų pareiga yra susikoncentruoti į psichologinę pagalbą šeimai ir joje augančiam jaunesniam vaikui“, – portalui komentavo A. Vežbavičiūtė.

Kaip jau rašyta, 2009 m. gimusi nepilnametė iš Kaune esančių namų į ligoninę pristatyta vasario 5 d., apie 13.15 val. Nepraėjus pusvalandžiui, 13.43 val., kaunietei konstatuota mirtis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA