I. Budrienė – apie COVID-19 įtaką ilgamečiams šeimos verslams: turime sugalvoję naujų idėjų – Kas vyksta Kaune

I. Budrienė – apie COVID-19 įtaką ilgamečiams šeimos verslams: turime sugalvoję naujų idėjų

delfi.lt 2021/02/07 21:20
Asmeninio albumo, archyvo nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Kai kuriems verslus kuriantiems žmonėms karantino apribojimai sukėlė ne tik didelį galvos skausmą – dalis verslininkų buvo priversti uždaryti įmones, atleisti darbuotojus bei ieškoti darbų. Panašią situaciją išgyvenantys Inga ir Darius Budriai kol kas nenuleidžia rankų, tačiau prisipažįsta, jog išsilaikyti šiuo laikotarpiu – itin sudėtinga. Nors verslininkų kavinė, esanti šalia Kauno oro uosto, dar dirba, didžiuliu pelnu pora negali pasididžiuoti.

„Mūsų kavinė šalia Kauno kol kas dar dirba – čia galima ne tik užsisakyti cepelinų, bet ir pusgaminių, juk žmonės dabar dažnai gamina namuose. Vežame į visus miestus – mes iš tiesų kasdien galvojame, kaip išgyventi šį laikotarpį. Juk baras uždarytas, darbuotojai atleisti, sukamės patys, net ir vaikai padeda. Tad turime tikrą šeimos verslą“, – šypteli Inga.

Tiesa, jau po pirmojo karantino šeimai teko priimti skausmingą sprendimą ir uždaryti Kauno širdyje esantį barą: „Sausis ir vasaris visada būdavo sunkūs mėnesiai, būdavo sunku išgyventi, o dabar – ypač kebli situacija. Kartais jau nebežinai, ko imtis, kad išgyventum. Nėra jokių variantų, kaip išsilaikyti. Jei dar suvaržymai bus bent pora mėnesių, nežinau, kaip bus.

Savo barą Kauno senamiestyje mes jau uždarėme po pirmojo karantino, nes nebeišsilaikėme. Jokių kompensacijų, nieko nesulaukėme – na, tik minimaliai už vieno mėnesio nuomą. O senamiestyje nuomos kaina labai didelė. Pasiskaičiavome, kad tikrai grėstų bankrotas, todėl nusprendėme užsidaryti.“

Nepaisant to, kad cepelinais garsėjanti kavinė vis dar dirba, žinoma moteris nėra šimtu procentų užtikrinta dėl ateities.

„Briedžių medžioklės“ apyvarta ko gero sudaro iki 10 procentų to, kas buvo iki pandemijos. To net negalima pavadinti pelnu – tiesiog egzistuojame ir nenorime visai sužlugti. Tačiau sukamės, vežam patys, įdedame savo iniciatyvos, griebiamės paskutinio šiaudo. Bent turime veiklos, nes jei ne šis verslas, nežinau, ką čia būtų galima veikti. Prieš šventes buvo visai neblogai – gaminau tokius rinkinius, žmonėms patiko. Dabar įsigijome picų pečių – yra toks poreikis žmonėms“, – tikina I. Budrienė.

Daugiau nei du dešimtmečius šiame versle besisukantys Darius ir Inga Budriai dirba pasiraitoję rankoves – patys produktus ir patiekalus veža klientams, o šviesių idėjų verslui atgaivinti jiems netrūksta.

„Kol kas prognozės gana liūdnos. Liūdnos ir mintys. Bet norisi išlaikyti verslą – šiemet baro veiklai bus jau 21-eri. Atlaikėme dideles ekonomines krizes, norėtųsi ir dabar išlaikyti šeimos verslą, – šypteli žinoma moteris. – Štai dabar dar ėmiau kepti savo firminę duonelę – ją kiekvieną vakarą pati maišau ir kepu. Duonelė žmonėms patinka. Gaminu savo gardųjį sviestą, marinuoju alyvuoges – vis kažką sugalvoju.“

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Sponsored Video
Susijusios naujienos
Naujausios žinios
EismAS
112
Laisvalaikis
KULTŪRA
Verslas
Mokslas ir IT
SPORTAS
POLITIKA