Latvija griežtina kontrolę: atvykti į šalį bus leidžiama tik turint svarbią priežastį – Kas vyksta Kaune

Latvija griežtina kontrolę: atvykti į šalį bus leidžiama tik turint svarbią priežastį

BNS, DELFI 2021/02/05 13:07
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Nuo vasario 10 iki 24 dienos bus draudžiama dėl nesvarbių priežasčių atvykti į Latviją iš Europos Sąjungos, Europos ekonominės zonos, Šveicarijos ir Jungtinės Karalystės.

Tokį sprendimą, susijusį su naujojo koronaviruso plitimu šalyje, penktadienį, vasario 5 dieną, priėmė Latvijos vyriausybė, praneša „Delfi.lv“.

Vyriausybės sprendime patikslinama, kad atvykti į Latviją leidžiama tik dėl neatidėliotinų ir svarbių priežasčių, kuriomis laikomas darbas, studijos, šeimos reikalai, gydymas, tranzitas ir nepilnamečių palyda, grįžimas į savo gyvenamąją vietą ar laidotuvės.

Be to, ir toliau bus taikomi epidemiologinio saugumo reikalavimai, o tai reiškia, kad atvykstantieji į Latviją vis tiek privalės atlikti COVID-19 testą ir laikytis saviizoliacijos.

Norintys atvykti į šalį asmenys turės užpildyti anketą internetiniame tinklalapyje „covidpass.lv“ ir nurodyti kelionės priežastis. Asmenys taip pat turės su savimi turėti kelionės būtinumą pagrindžiančius dokumentus, nurodo latvių visuomeninis transliuotojas LSM.

Taip pat skelbiama, kad laikinai nebus vykdomi tarptautiniai keleivių pervežimai per oro uostus, uostus ir autobusais iš Jungtinės Karalystės, Airijos, Portugalijos ir į minėtąsias šalis, nes jose plinta naujos COVID-19 atmainos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA