Slidinėjimo trasos atsidarys ne visur – kelią užkerta judėjimo ribojimai tarp savivaldybių | Kas vyksta Kaune

Slidinėjimo trasos atsidarys ne visur – kelią užkerta judėjimo ribojimai tarp savivaldybių

BNS 2021/02/01 18:19
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausybei pirmadienį nusprendus leisti veikti slidinėjimo centrams, kai kurios slidinėjimo trasos liks uždarytos dėl judėjimo kontrolės tarp savivaldybių.

Viena tokių trasų – ant Kalitos kalno Anykščiuose.

„Mes neplanuojame atsidaryti, nes tarp savivaldybių likę judėjimo apribojimai, o pas mus tiek vietos gyventojų nebus“, – BNS sakė Anykščių rajono savivaldybės administracijos direktorė Ligita Kuliešaitė.

„Turbūt tokiems kaip mes – mažesniems – neapsimokės, čia Vilniui aktualiau gal“, – pridūrė ji.

Slidinėjimo centro linkusi neatidaryti ir Jonava, tačiau sprendimą kartu su savivaldybe ketinama priimti antradienį.

„Kol kas linkstame neatidaryti, kadangi tik labai nedaug jonaviečių galės tuo pasinaudoti (…) Rytoj spręsime“, – pirmadienį BNS sakė bendrovės „Jonavos paslaugos“ vadovas Edmundas Mulokas.

Jo teigimu, neatidaryti slidinėjimo trasų skatina išlikusi judėjimo kontrolę tarp savivaldybių, draudimas nuomoti inventorių.

„Jeigu inventoriaus nuomoti neleidžia, tada tik labai nedidelė dalis vietos žmonių dalis lieka“, – kalbėjo bendrovės vadovas ir apgailestavo, kad kauniečiams slidinėjimo centras liks nepasiekiamas.

Ignalina svarsto atsidaryti savaitgalį

Lietuvos žiemos sporto centro Ignalinoje direktorius Bronislavas Cicėnas BNS teigė, kad dėl Vyriausybės numatytų apribojimų teks kelias dienas skirti pasiruošimui, tačiau slidinėjimo mėgėjams duris ketinama atverti ateinantį savaitgalį.

„Čia yra labai daug apribojimų – ne taip, kad atsidarei, mašinos raktelį įkišai, užvedei ir viskas. Kokios trys dienos tam tikrai praeis. Savaitgaliui planuojame atsidaryti“, – sakė B. Cicėnas.

Jis taip pat apgailestavo, kad bus leidžiama slidinėti tik gyventojams iš tos savivaldybės, kurioje yra slidinėjimo centras.

„Bet yra problema – judėjimas tarp savivaldybių yra uždraustas. Jeigu Vilniuje klientų netrūks visą laiką, tai rajone, manau, darbo dienomis mes pritrūksime klientų“, – kalbėjo centro vadovas.

„Visuomet atvažiuodavo gretimų savivaldybių gyventojų – iš Visagino, Zarasų, Utenos, tada ir iš Kauno, Vilniaus būdavo. Nežinau, ar užteks mums klientų“, – pridūrė jis.

Jo teigimu, dar vienas trūkumas – draudžiama inventoriaus nuoma, jį centras būtų pasiruošęs ir papildomai dezinfekuoti.

„Jeigu bus leista veikti ne maisto prekių parduotuvėms su atskiru įėjimu, tai būtų gerai, kad ir vienas žmogus vienu metu galėtų užeiti į nuomos punktą ir išsinuomoti tą inventorių“, – svarstė B. Cicėnas.

Plungė mėgėjų lauks antradienį

Šalia Plungės įsikūręs slidinėjimo centras „Mortos kalns“ lankytojus priimti planuoja jau antradienį.

„Pas mus viskas paruošta. Jau turbūt rytoj ketiname atsidaryti“, – BNS sakė trasas valdančios įmonės vadovas Saulius Gramauskas.

Jis taip pat tvirtino, kad judėjimo kontrolė ir Vyriausybės nustatyti ribojimai veiklai šiek tiek trukdys.

„Aišku, kad trukdys (…) Neapsimoka, bet o ką darysi? Neturime teisės rinktis“, – teigė įmonės vadovas.

Atsidaryti ketina ir Vilniuje esantis Liepkalnio slidinėjimo centras, šiuo metu ieškantis darbuotojų.

„Tikimės greitu metu atsidaryti, tad skubiai ieškome slidinėjimo trasų operatorių“, – rašoma centro feisbuke.

Vyriausybė pirmadienį nusprendė, kad slidinėjimo centrai gali pradėti veikti, tačiau nustatė konkrečių apribojimų.

Bilietai į trasas turės būti parduodami tik elektroniniu būdu, lankytojai registruojami nuotoliniu būdu. Teikti slidinėjimo įrangos nuomos ir kitas nei slidinėjimo trasų paslaugas ir toliau draudžiama.

Slidinėjimo trasų paslaugų teikimo vietoje turi būti užtikrintas lankytojų srauto ribojimas – didžiausias vienu metu leidžiamas lankytojų skaičius apskaičiuojamas pagal veikiančių keltuvų skaičių: vienam keltuvui gali tekti ne daugiau kaip 30 lankytojų.

Atviri slidinėjimo centrai galės atsidaryti jau antradienį. Uždari kompleksai, tokie kaip „Snow Arena“ Druskininkuose, toliau bus uždaryti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA