Kauno centrinis paštas taps vakcinacijos nuo COVID-19 centru | Kas vyksta Kaune

Kauno centrinis paštas taps vakcinacijos nuo COVID-19 centru papildyta

ELTA, Kas vyksta Kaune 2020/12/22 09:58
Asociatyvi / P. Garkausko nuotr.

Kauno miesto savivaldybės Tarybai pritarus parengtam sprendimo projektui, Savivaldybė išsinuomos Kauno centrinio pašto patalpas, čia nuo koronaviruso bus skiepijami miesto gyventojai.

Tai – ne tik kauniečiams puikiai žinomas ir pagal savo paskirtį jau daugelį mėnesių nenaudojamas kultūros paveldo statinys Laisvės alėjoje – Kauno centrinis pastatas. Išsinuomojusi jį, Kauno miesto savivaldybė tikisi užtikrinti tinkamą imunizacijos COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) vakcina organizavimą mieste.

Anot Aiškinamąjį raštą Kauno miesto politikams pateikusio Savivaldybės administracijos Nekilnojamojo turto skyriaus vedėjo Donato Valiuko, pastatą nuomotis numatoma už simbolinę kainą.

Priėmus teigiamą sprendimą Administracijos direktorius Vilius Šiliauskas teisės aktų nustatyta tvarka organizuos nurodyto nekilnojamojo turto nuomos pirkimą, parengs ir pasirašys nuomos sutartį bei priėmimo ir perdavimo aktą. Procedūras atlikti bus pavesta Administracijos vadovo sudarytai 5 asmenų komisijai.

Savivaldybė, vykdydama valstybės lygio ekstremalios situacijos valstybės operacijų vadovo pavedimą, tinkamai organizuos vakcinacijos procesą Savivaldybėje, – teigiama Aiškinamajame rašte.

Buvusios Kauno centrinio pašto patalpos šiuo metu priklauso Lietuvos paštui, su kuriuo savivaldybė planuoja sudaryti nuomos sutartį. Tokiam sprendimui šiandien pritarė ir Kauno miesto taryba.

„Esame suinteresuoti, kad buvęs Kauno centrinio pašto pastatas kuo greičiau turėtų naujus savininkus ir galėtų būti užtikrintos reikiamos investicijos jo atnaujinimui bei įveiklinimas. Kol laukiame atsakingų valstybės institucijų sprendimo – ar naujasis pastato savininkas turėtų būti valstybė, ar privatus verslas – esame atviri bendradarbiauti su įvairiomis institucijomis ir organizacijomis, taip sudarant galimybes šiuo metu nenaudojamas pastato patalpas panaudoti prasmingai“, – kalbėjo Lietuvos pašto Komunikacijos departamento vadovė Ugnė Bartašiūtė.

Vakcinavimo vieta patogiai pasiekiama

„Planuodami visuotinį skiepijimą, ieškojome tokios vietos, kuri būtų ne tik patogi, bet ir gerai žinoma visiems gyventojams. Šiandien tuščias stovintis buvęs Kauno centrinio pašto pastatas pasirodė būtent toks. Didelė erdvė pastato viduje padės užtikrinti saugias ir pakankamai greitas procedūras, kad per visuotinę vakcinaciją pavyktų aptarnauti kuo daugiau žmonių“, – pranešime žiniasklaidai teigė Kauno miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro vadovas Paulius Keras.

Pasak jo, ypač svarbu, kad skiepijimo vieta būtų patogiai pasiekiama ir viešuoju transportu. Tai padės be didesnių problemų atvykti vyresnio amžiaus gyventojams.

Pirmenybė rizikos grupei

Pirmoji vakcinų dozė, kuri, planuojama, Lietuvą pasieks gruodžio 27-ąją, bus skirta koordinuojančiai regiono ligoninei – LSMU Kauno klinikų personalui. Antruoju etapu gauta vakcinų siunta bus panaudota plačiau. Pirmiausia bus skiepijami slaugos ir globos įstaigų pacientai bei darbuotojai, medikai, vyresni nei 65 metų bei lėtinių ligų turintys gyventojai.

Tie, kurie galės atvykti patys, būtų skiepijami Centriniame Kauno pašte. Čia dirbs Kauno poliklinikos suburta komanda, kuri užtikrins sklandų ir saugų vakcinavimo procesą.

Planuojama, kad startavus masinei vakcinacijai, pasiskiepyti norintys gyventojai turės užsiregistruoti specialiai tam skirtoje sistemoje ir paskirtu laiku atvykti į vietą.

Skiepijimo eiga bus tokia pati kaip ir bet kurių kitų skiepų, tačiau jau dabar jaučiamas ypatingai didelis gyventojų susidomėjimas. Kauno centrinio pašto pastate per dieną galėtų būti vakcinuojama iki 1400 žmonių. Prireikus būtų pasitelkiamos ir papildomos tam tinkamos patalpos.

Galimybė pasiskiepyti bus sudaroma ir tiems, kurie fiziškai nebegali atvykti į miesto centrą. Pas slaugos ir globos įstaigų pacientus atvyks bei juos paskiepys specialios iš Kauno poliklinikos medikų sudarytos mobilios komandos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA