Kaunietis pro policijos postą nepraleistas dėl vieno dokumento – kur tada važiuoti? | Kas vyksta Kaune

Kaunietis pro policijos postą nepraleistas dėl vieno dokumento – kur tada važiuoti?

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Įsigaliojus Vyriausybės karantino griežtinimo priemonėms, vairuotojai susidūrė su iššūkiais grįžtant namo iš darbo, kai darbo vieta yra ne jų gyvenamojoje savivaldybėje. Vienas kaunietis buvo nepraleistas pro policijos patikros punktą vien dėl to, jog neturėjo asmens tapatybės kortelę – visas šusnis kitų dokumentų pareigūnams netiko.

„Norėčiau informuoti apie pareigūnų įgaliojimų viršijimą penktadienį Kleboniškio poste. Tikrai labai pritariu tokioms masių valdymo karantino priemonėms, bet pareigūnų savivalei, tokiu sunkiu metu, pateisinimo būti negali“, – apie nutikusį nemalonų incidentą pradėjo pasakoti skaitytoja.

Skaitytoja pergyveno dėl sūnaus, kuris dirbo Kauno rajone, o gyveno Kauno mieste, tačiau jaunuolis buvo pasirengęs, turėjo visus dokumentus, jei pareigūnams reiktų įrodyti, jog dirba kitoje savivaldybėje negu yra deklaruota jo gyvenamoji vieta. Deja, vairuotojui beliko skėsčioti rankomis, kai pareigūnams pateikta informacija netiko.

„Penktadienį sūnus iš darbo Kauno rajone grįžinėjo į namus t.y. savo deklaruotą gyvenamą vietą, pro Kleboniškio postą. Kaip pareigingas pilietis, pasiruošė darbo sutartį, automobilio draudimo dokumentus (abiejuose yra gyvenamasis adresas), vairuotojo pažymėjimą, tik tapatybės kortelės neturėjo. Deja, pareigūnai, pamatę pateiktą info, nurodė apsigręžti ir važiuoti atgal… klausimas kur?“, – pasimetimo neslėpė skaitytoja.

„Turbūt ne vienas skaitantis šį komentarą tikrai nusijuokė. Nes situacija labiau graudi, nei juokinga. Kokio išprusimo ir kompetencijos turi būti pareigūnas, kad šioje situacijoje tapatybės kortelės informaciją (ant kurios nėra gyvenamosios vietos adreso ir kurią galiu pasigaminti bet kuriame mieste) laikytų pagrindimu patekimui į savo namus“, – piktinosi nepraleisto jaunuolio mama.

Jaunuolis, neturėdamas kur kitur važiuoti, bandė aiškintis situaciją su pareigūnais, tačiau vietoje greito pravažiavimo pro patikros postą, pateikus dokumentus, jaunuoliui buvo pasiūlyta be garanto, kad galės pravažiuoti, palaukti šalia posto, kol pareigūnai kitais būdais bandys nustatyti jo tapatybę.

„Beje pabandžius aiškintis situaciją, pareigūnas nusileido ir pareiškė, jei nori stok šalia posto ir jie galbūt per dvi valandas patikrins tapatybę. Atkreipkite dėmesį į žodį „gal“. Šioje situacijoje jis reiškia, kad viskas priklausys nuo pareigūno gerų norų. Tai gal ir eilės – kolonos automobilių prie įvažiavimų į Kauną, taip pat tokių geranoriškų pareigūnų darbo vaisiai?“, – daug streso sukėlusią istoriją užbaigė moteris.

Skaitytoja nori perspėti kitus vairuotojus, kad nepamirštų visų asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų, kad netektų miegoti automobilyje, ne savo gyvenamojoje savivaldybėje.

„Gal ši žinutė apie šią situaciją pasiektų skaitytojus, gal būt iškilus informacijai į viešumą, nors keletas žmonių išvengs pareigūnų pasityčiojimo“, – mintimis dalijosi skaitytoja.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA