Juodasis trečiadienis Kauno gatvėse: nukentėjo trys pėstieji, vieno iš jų gyvybė užgeso | Kas vyksta Kaune

Juodasis trečiadienis Kauno gatvėse: nukentėjo trys pėstieji, vieno iš jų gyvybė užgeso

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Trečiadienį Kauno gatvėse pasipylė nelaimės, sumažėjus transporto priemonių srautui, eismo įvykio metu nukentėjo pėstieji. Vieno vyro gyvybės medikams išgelbėti nepavyko.

Policijos departamento duomenimis, gruodžio 16-osios rytą, apie 6.50 val., Kaune, Draugystės gatvėje, automobilis „BMW 3ER Reihe“, vairuojamas 31 metų moters, partrenkė ir sužeidė, pirminiais duomenimis, staiga iš kairės pusės į važiuojamąją kelio dalį ne pėsčiųjų perėjoje įėjusį pėsčiąjį. 81 metų vyras dėl įvairių kūno sužalojimų buvo paguldytas į ligoninės reanimaciją, kur netrukus mirė.

Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal LR BK 281 str. 5 d. Remiantis Baudžiamuoju kodeksu, tas, kas vairuodamas kelių transporto priemonę pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio žuvo žmogus, baudžiamas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

Popietę, Kaune, Baltų prospekte užfiksuotas dar vienas eismo įvykis, kuomet 20 metų vaikino vairuojamas krovininis automobilis „Renault Master“ (iki 3,5 t), nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje, kliudė 75 metų moterį. Ji nuvežta į ligoninę.

Eismo įvykį sukėlė karys

Tą pačią dieną prieš šeštą vakaro, apie 17.40 val., Kaune, J. Pabrėžos ir Muzikos gatvių sankryžoje, automobilis „Nissan X-Trail“, vairuojamas ne tarnybos metu, uniformuoto, blaivaus Lietuvos kariuomenės 43 metų kario, nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje, parbloškė garbaus amžiaus pėsčiąją. Į ligoninę nuvežta nukentėjusi 81 metų moteris. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 281 str. 1 d.

Remiantis Baudžiamuoju kodeksu tas, kas vairuodamas kelių transporto priemonę pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio buvo nesunkiai sutrikdyta kito žmogaus sveikata, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA