10 tūkst. eurų išviliojusiam „žalgiriečiui“ skirta griežčiausia kardomoji priemonė | Kas vyksta Kaune

10 tūkst. eurų išviliojusiam „žalgiriečiui“ skirta griežčiausia kardomoji priemonė

Vilniaus apskrities policija sulaikė BC „Žalgiris“ krepšininku prisistatinėjusį 1997 metais gimusį jaunuolį. Atliktų kratų metu rasti tyrimui reikšmingi daiktai ir drabužiai su BC „Žalgiris“ simbolika. Anksčiau už sukčiavimą teistam vyrui paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas 3 mėnesiams.

Kaip rašoma Vilniaus apskr. VPK pranešime žiniasklaidai, gruodžio 10 d. apie 21 val. 30 min. per e.policija.lt kreipėsi mergina, kad asmuo, jai prisistatęs BC „Žalgiris“ krepšininku Roku Jokubaičiu ir įgijęs jos pasitikėjimą, prašė apmokėti jo paslaugas bei nupirkti įvairius daiktus, t. y. apgaulės būdu išviliojo pinigus bei kitą materialinį turtą.

Vilniaus apskr. vyriausiajame policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 str. 2 d.).

Gruodžio 12 d. apie 10 val. 20 min. sostinės Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 2-ojo skyriaus pareigūnai viename Vilniaus viešbučių sulaikė sukčiavimu įtariamą jaunuolį, „tariamą“ BC „Žalgiris“ krepšininką.

Sulaikius įtariamąjį, buvo atliktos kratos. Jų metu buvo rasti tyrimui reikšmingi daiktai ir drabužiai su BC „Žalgiris“ simbolika. Sekmadienį teismas jam skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėn. Įtariamasis anksčiau teistas yra sukčiavimą.

Policijos pareigūnai įtaria, kad šis jaunuolis padarė ir daugiau panašaus pobūdžio nusikaltimų, todėl prašo nukentėjusių asmenų kreiptis į Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto pirmojo policijos komisariato 2-ojo veiklos skyriaus vyresniąją tyrėją Margaritą Balciulienę, tel. (8 5) 271 7709, mob. 8 612 48085, el. paštu margarita.balciuliene@policija.lt arba paskambinti skubios pagalbos telefonu 112.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA