Toliau byra „senoji“ Kauno mero komanda: iš pareigų traukiasi vicemerė R. Šnapštienė | Kas vyksta Kaune

Toliau byra „senoji“ Kauno mero komanda: iš pareigų traukiasi vicemerė R. Šnapštienė

R. Tenio nuotr.

Dvi kadencijas iš eilės su visuomeniniu judėjimu „Vieningas Kaunas” į Kauno miesto savivaldybės tarybą išrinkta ir penkerius metus vicemere dirbusi doc. Rasa Šnapštienė pateikė prašymą atleisti iš užimamų pareigų bendru sutarimu. Ji ir toliau tęs darbą Kauno miesto taryboje.

„Tai yra asmeninis Rasos Šnapštienės apsisprendimas ir mes jį gerbiame. Tikiu, kad ji išliks stiprios komandos dalimi, toliau eidama Kauno miesto tarybos narės pareigas”, – kalbėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Galutinį sprendimą šiuo klausimu priims Kauno miesto savivaldybės taryba gruodžio 22-ąją vyksiančiame paskutiniame šių metų posėdyje, rašoma Kauno savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

„Esu dėkinga už suteiktą pasitikėjimą ir galimybę prisidėti prie reikšmingų procesų, kurie davė impulsą mūsų miesto augimui. Neabejoju, kad kolegos išlaikys tą pagreitį, pasiektą per penkerius intensyvaus darbo metus. Stengsiuosi prisidėti prie jų tęstinumo aktyviai veikdama Kauno miesto taryboje”, – sakė R. Šnapštienė.

Pasak V. Matijošaičio, vicemerė palieka solidų kokybinį indėlį suburiant rezultato siekiančią administracijos vadovų bei vicemerų komandą.

Kurį laiką vicemero darbų tęstinumą tikimasi užtikrinti dabartinėmis miesto vadovų ir savivaldybės administracijos pajėgomis.

R. Šnapštienė yra paskutinioji pasitraukusi vicemerė, kuri dirbo V. Matijošaičio komandoje nuo jo išrinkimo pirmajai kadencijai 2015 metais.

Pirmasis merą 2018 m. rugsėjį dėl pernelyg skirtingo požiūrio į miesto valdymą paliko Povilas Mačiulis, kuris šiuo metu eina LR Prezidento G. Nausėdos vyriausiojo patarėjo ir Prezidentūros Vidaus politikos grupės vadovo pareigas. 2018 m. P. Mačiulis taip pat atsisakė ilgametės narystės organizacijoje „Vieningas Kaunas“ bei padėjo tarybos nario mandatą.

2019 m. neišrinkus į miesto tarybą LR Liberalų sąjūdžio atstovų, vicemero pareigų savaime neteko ir šios partijos Kauno skyriaus pirmininkas Simonas Kairys. Tiesa, politikas kurį laiką dirbo Kauno mero patarėju kultūros klausimais.

Šiemet politikas buvo aktyvus liberalų kandidatas į naująjį Seimą, tačiau rinkėjų valia Seimo nariu nebuvo išrinktas. Tačiau tai nesutrukdė S. Kairiui siekti nacionalinės politiko karjeros – jam pasiūlyta naujojoje Vyriausybėje užimti LR Kultūros ministro postą. Planuojama, kad Ingridos Šimonytės vadovaujama naujoji LR Vyriausybė prisieks šį pirmadienį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA