Kauniečio įspėjimas: dėl sugriežtintų karantino reikalavimų lauke prie parduotuvių formuojasi eilės | Kas vyksta Kaune

Kauniečio įspėjimas: dėl sugriežtintų karantino reikalavimų lauke prie parduotuvių formuojasi eilės

R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienio vidurdienį keliose parduotuvėse ir paslaugų vietose apsilankiusiam kauniečiui teko šalti lauke, mat vakar patvirtinus griežtesnius karantino reikalavimus, įmonės dar labiau riboja žmonių patekimą į uždaras erdves. Vyras įsitikinęs – eilės būtų kur kas mažesnės, jei apsipirkti tautiečiai vyktų tik su konkrečiu pirkinių sąrašu.

Elektronikos prekių parduotuvėje, Savanorių prospekte, apsilankęs skaitytojas neslėpė apmaudo, kad sugriežtinus karantino sąlygas, žmonių patekimas į parduotuves tapo labai apsunkintas. Kaunietis sako suprantantis karantino taisyklės, tačiau turi prašymą be jokio tikslo į prekybos vietas vykstantiems miestiečiams.

„Dabar norint įsigyt reikiamą prekę tenka laukti lauke, o už nugaros stovi tuntas žmonių, net nežadančių laikytis reikiamo atstumo. Žioplinėjantys žmonės parduotuvėse dar labiau padidina eiles. Norėčiau paprašyti miestiečių į parduotuves eiti tik turint konkretų pirkinių sąrašą“, – į tautiečius kreipėsi vyras.

Eilės prie elektronikos parduotuvės / Skaitytojo nuotr.

Jo teigimu, šiandien lauke lūkuriuojančius miestiečius teko stebėti ne tik prie didžiųjų prekybos centrų, keliolikos žmonių eilės nusidriekusios ir prie maitinimo įstaigų, „Lietuvos pašto“ bei kitų paslaugų vietų.

„Įsivaizduokit, net ir prie dėvėtų drabužių parduotuvės žmonės laukia. Iš vis šoke buvau“, – pridūrė vyras.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad atsižvelgiant į nepalankią koronaviruso epidemiologinę situaciją Lietuvoje, Vyriausybės nutarimu nuo lapkričio 3 dienos įvestos griežtesnės karantino sąlygos – sumažintas leidžiamas besibūriuojančių žmonių skaičius, uždraustas prekybos centruose dirbančių laikinų prekybininkų darbas. Siekiant apriboti prekybos vietų lankytojų srautus, rekomenduojama atsisakyti trumpalaikių pardavimų skatinimo priemonių.

Besibūriuojančių žmonių skaičių nuo penkių sumažintas iki dviejų asmenų viešose, prekybos bei paslaugų teikimo vietose.

Taip pat prekybos ir paslaugų teikimo vietose turi būti užtikrinamas 10 kvadratinių metrų prekybos plotas vienam lankytojui arba vienu metu aptarnaujamas ne daugiau kaip vienas klientas.

Reikalavimas užtikrinti 10 kvadratinių metrų plotą vienam lankytojui taip pat taikomas šalia parduotuvių, prekybos centrų, turgaviečių ir kitų viešų prekybos vietų esančiose teritorijose.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA