Fiksuoja skaitytojai: sutvarkytame Kalniečių parke sklinda akis ir gerklę graužiantys kvapai | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja skaitytojai: sutvarkytame Kalniečių parke sklinda akis ir gerklę graužiantys kvapai neleistinų medžiagų deginimo faktas nenustatytas

Skaitytojo Egidijaus nuotr.

Kauniečiai džiūgauja sutvarkytais miesto parkais, tačiau atkreipia dėmesį, jog parko prieigose esantys sandeliai ar gamyklos gali apkartinti apsilankymą šiose erdvėse. Štai vienas pilietiškas kaunietis pastebėjo, kad Kalniečių parke juntamas stiprus kvapas, kuris galimai sklinda iš šalimai esančių sandėlių kaminų.

„Ketvirtadienį besilankant Kalniečių parke, kiek paėjus, keistai aštriai pradėjo akis ir gerklę graužti. Oro sąlygos neblogos, tai parke padaugėjo žmonių. Aš gyvenu Dainavos rajone, kadangi šis parkas didžiausias ir geriausiai įrengtas, atvažiuojame dažnai. Vaikštome žaidžiame, mama pailsi nuo vaiko, kol tėtis su vaiku parke“, – nemalonią patirtį mėgiamame parke pasakojo kaunietis Egidijus.

„Šis parkas fainas, sutvarkytas, turintis aikšteles, pritaikytas net mažiausiems vaikučiams… (ko kiti parkai neturi). Mano dukrai metai ir vienas mėnuo. Kiek pasvaičiojus, kadangi dukra dar nekalba, savo „uch“ ir rankos mostu nukreipė link supynių. Toliau ką užfiksavau, man net protu nesuvokiama, ar taip galima elgtis ir čia normalu?“, – apie nufilmuotą vaizdinę medžiagą kalbėjo jis.

Kaunietis neatmetė galimybės, kad galbūt tai galėtų būti ir šildymo sezono padariniai, mat oro sąlygos gan prastos, kad išsklaidytų kylančius dūmus, o jei vėjas palankus, tai tiesiai link žaidimų aikštelių ir nešami šie dūmai, tačiau ar taip turėtų būti.

Egidijaus teigimu, jis kreipėsi į Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyrių, pranešė, kad informacija persiųsta inspektoriams. Kaip nurodė kaunietis, esą panašūs skundai jau buvo pranešti apie šioje vietoje veikiančią įmonę ir kylančius kvapus.

Susisiekus su Aplinkos apsaugos departamento atstove Jurgita Jasiūniene, ji patikino, kad nurodytu adresu esančioms įmonėms departamentas skundų nėra gavęs.

Ji taip pat pasiūlė, kad gyventojai, pamatę galimą taršą, iš karto skambintų 112 arba Aplinkos apsaugos departamento Pranešimų priėmimo tarnybos telefonu 8 (5) 273 2995, kad pareigūnai galėtų laiku nuvažiuoti ir patikrinti šiais erdves.

Papildyta gruodžio 3 dieną 15.50 val.

Kaip portalą informavo Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos Kauno valdybos Kauno aplinkos apsaugos inspekcija (toliau – Kauno inspekcija) anksčiau (2019 ir 2020 metais) pranešimų dėl galimos oro taršos greta Kalniečių parko nėra gavusi.

Tikrinant kauniečio pranešime pateiktą informaciją Kauno inspekcija atliko patikrinimus adresais Savanorių pr. 339 A ir Savanorių pr. 339 C, Kaune. Patikrinimo metu nustatė, kad pastate adresu
Savanorių pr. 339 A, Kaune veiklą vykdo UAB „Higėja“, kurios patalpos yra apšildomos gamtinėmis dujomis ir elektra.

Įmonės patalpose esantis kietojo kuro katilas – neeksploatuojamas. Kadangi toje pačioje teritorijoje yra pastatatas su kaminu adresu Savanorių pr. 339 C, todėl buvo nuspręsta patikrinti ir ten įsikūrusią įmonę UAB „Nord Tub“. Patikrinimo metu nustatyta, kad įmonė užsiima pirtinių kubilų gamyba, patalpos apšildomos naudojant kieto kuro katilą, kuriame kūrenama po gamybos likusi mediena.

Patikrinimo metu abejais adresais atliekų ar neleistinų medžiagų deginimo faktas nenustatytas.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA