Įspėjimas prekybos centrams: jei nebus paisoma reikalavimų, laukia griežtesni ribojimai | Kas vyksta Kaune

Įspėjimas prekybos centrams: jei nebus paisoma reikalavimų, laukia griežtesni ribojimai

BNS 2020/11/23 13:33
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausybė yra linkusi apriboti prekybos centrų darbą, jei nebus laikomasi nustatytų reikalavimų dėl žmonių srautų, sako laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Buvo kalbamasi apie karantino reikalavimų laikymąsi ir galimus apribojimus ateityje prekybos centrams, sutarta aiškiai reikalauti verslininkų užtikrinti, kad tikrai ten žmonės nesibūriuotų“, – pirmadienį per spaudos konferenciją pranešė A. Veryga.

Anot jo, šią savaitę bus stebima situacija prekybos centruose, kad į juos būtų įleidžiama tik tiek žmonių, kiek nustatyta, t. y. vienam žmogui tektų ne mažesnis kaip 10 kv. metrų plotas.

„Buvo aiškiai pasisakyta – šią savaitę stebėsime situaciją, ir jei ji nesikeičia, Vyriausybė yra nusiteikusi priimti sprendimus dėl prekybos centrų tinklų apribojimų, kaip tai buvo padaryta Latvijoje“, – pažymėjo A. Veryga.

Žiniasklaida pastaruosius savaitgalius pranešė, kad Vilniaus didžiųjų prekybos centrų lankytojų srautas buvo gerokai didesnis nei prieš karantiną, dėl didelio žmonių skaičiaus nebuvo įmanoma užtikrinti atstumų.

Latvijoje lapkričio pradžioje įvedus ekstremaliąją padėtį savaitgaliais ir per valstybines šventes dirba tik maisto ir gyvūnų prekių parduotuvės, vaistinės, knygynai, kioskai, optikos, higienos ir buities prekių parduotuvės, telekomunikacijų salonai prekybos centruose.

Ministras teigė, kad situaciją prekybos centruose stebi tiek pareigūnai, tiek Nacionalinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai.

„Matome, kad vienur yra tvarkomasi gerai, žmonės nesibūriuoja, kitur matome įvairiausių situacijų, jei matysime, kad išlieka problemų, bus apsispręsta, ar reikia, ar nereikia ribojimus papildomus įvedinėt“, – pažymėjo A. Veryga.

Pasak ministro, dėl konkrečios tvarkos, kaip būtų siūloma riboti prekybos centrų darbą, dar bus sprendžiama. Latvijoje pasirinktas kelias savaitgaliais drausti didžiųjų prekybos centrų veiklą.

„Esmė yra tokia, kad ribojimai yra priimami ten, kur yra didelės traukos vietos, t. y. dideli prekybos centrai, kur veikia daug parduotuvių ir kur žmonės susirenka savotiškai leisti laisvalaikį“, – sakė A. Veryga.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA