Keičiasi Kauno viešojo transporto tvarkaraščiai: važiuos rečiau | Kas vyksta Kaune

Keičiasi Kauno viešojo transporto tvarkaraščiai: važiuos rečiau

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nuo pirmadienio Kauno miesto viešojo transporto tvarkaraščiuose numatomi pokyčiai. Karantino laikotarpiu dvigubai sumažėjęs keleivių srautas privertė peržiūrėti ir atitinkamai perdėlioti autobusų bei troleibusų grafikus. Ne piko valandomis viešasis transportas važiuos rečiau, tačiau intensyviausiu eismo metu susisiekimas mieste turės vykti optimaliu tempu.

Drastiškas keleivių sumažėjimas

Koronaviruso situacijai šalyje aštrėjant, ženkliai sumažėjo viešuoju transportu keliaujančių kauniečių skaičius. Praėjusių metų spalį autobusais ir troleibusais gyventojai per dieną važiavo apie 160 tūkstančių kartų, šįmet tuo pačiu laikotarpiu vienos dienos kelionių skaičius siekia vos 80 tūkst., rašoma Kauno miesto savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

„Atlikome keleivių srautų tyrimą ir pastebėjome, kad dienos metu ir vakarais nuo 18 val. dauguma autobusų ir troleibusų važinėja apytuščiai, todėl, stipriai sumažėjus keleivių srautams, palikti tokį patį reisų dažnumą būtų tiesiog nepraktiška. Tačiau net ir šiuo sudėtingu laikotarpiu kasdien besinaudojantiems viešuoju transportu jaudintis nereikia – piko valandomis kai kurie reisai netgi padažnės“, – apie pokyčius pasakojo Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Pastebima, kad ženklų kelionių skaičiaus sumažėjimą nulėmė švietimo įstaigų veiklos ribojimai ir gyventojų perėjimas dirbti nuotoliniu būdu, iš namų. Analogiškos priežastys vyravo ir per pirmąjį šių metų karantino laikotarpį pavasarį.

Pokyčiai – nuo pirmadienio

Nuo lapkričio 23 dienos pasikeis visų autobusų ir troleibusų maršrutų eismo tvarkaraščiai darbo dienomis. Taip pat keičiami 3, 6A, 18, 23, 26, 29G, 35A, 37, 38, 40, 46, 54, 57G ir 68 maršrutų autobusų bei visų troleibusų maršrutų poilsio dienų eismo tvarkaraščiai.

„Tiesa, net ir retėjant transporto reisams vakarais, kelionės gyventojams, vykstantiems į įmones, kuriose dirbama pamainomis, kaip ir iki šiol, bus pilnai užtikrintos“, – tvirtino M. Matusevičius.

Prieš vykdami viešuoju transportu, kauniečiai raginami susipažinti su atnaujintu maršrutų grafiku internete.

Keliaujant autobusais ir troleibusais šiuo laikotarpiu privaloma paisyti visų saugumo reikalavimų bei rekomendacijų – taisyklingai dėvėti apsaugines kaukes, laikytis saugaus atstumo tarp kitų keleivių, dezinfekuoti rankas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA