Š. Černiauskas: jei R. Karbauskis vadovautų „Žalgiriui“, komentarai atrodytų taip | Kas vyksta Kaune

Š. Černiauskas: jei R. Karbauskis vadovautų „Žalgiriui“, komentarai atrodytų taip

R. Tenio nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Nors Kauno „Žalgiris“ demonstruoja gerą kovingumą, pergalių skaičiaus Eurolygoje pastaruoju metu tai neaugina. Žurnalistas Šarūnas Černiauskas šiandien LRT paskelbto pokalbio su Ramūnu Karbauskiu pagrindu juokais pasvarstė, kaip į žalgiriečių pasirodymą sureaguotų Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis.

Kaip savo „Facebook“ paskyroje trečiadienį po vidurdienio pasidalijo Modestos Gaučaitės-Znutienės interviu įkvėptas Š. Černiauskas, jeigu R. Karbauskis vadovautų „Žalgiriui“, komentarai atrodytų maždaug taip:

„– Per pastaruosius penkis Eurolygos mačus patyrėte keturis pralaimėjimus. Galbūt svarstote pasitikrinti pasitikėjimą komandoje ar tiesiog užleisti šią poziciją?

– Taip, mes nebuvome pirmi. Dėl tokios propagandos, kuri buvo nukreipta prieš mus, mums buvo sunku. Dabartinį rezultatą galiu vertinti kaip tokį, kuris nėra toks, kokio norėčiau ar tikėjausi. O ir kai kuriose rungtynėse mūsų žaidėjai pralaimėjo keliais ar keliolika taškų. Nebuvo taip, kad laimėta paprastai ir lengvai.

Bet yra toks faktas, rezultatai yra tokie. Jei kalbėtume apie kitas rungtynes, prieš CSKA įmetėme 36 proc. daugiau taškų nei prieš Maccabi. Pralaimėjome tas rungtynes ar ne? Niekas neįmetė 36 proc. daugiau taškų. Bet taip, to neužteko, kad absoliučioje įskaitoje skaičiuojant taškus būtume buvę pirmi. Taip, to nėra.

Rungtynėse su Real laimėjome antrą poziciją, bet vietoj vieno pralaimėjimo šiame sezone turėjome jau du. Tai yra dukart geresnis rezultatas nei po rungtynių su Valencia. Jei kalbėtume apie Maccabi, laimėjome trečią kėlinį, o ketvirtą sužaidėme lygiosiomis. Negali to laikyti pralaimėjimu.

Komandos kolegos, krepšiniologai – niekas nevertina šio rezultato (rungtynių su Maccabi – LRT.lt) kaip negero. Tai yra 57 taškai. Mes buvome visai arti kelių kitų taškų. 57 taškai yra pakankamai geras rezultatas. Negirdėjau nei komandoje, nei išoriškai pareiškimų, kad mes rungtynes pralaimėjome. Jūs pirmoji užduodate klausimą apie tai. Su kolegomis kalbame, kad tai yra geras rezultatas, Paulius (Jankūnas – LRT.lt) nesitikėjo tokio rezultato.

Mes aiškiai dominuojame atakuojančio gynėjo pozicijoje, išlaikėme savo poziciją ir ji tik sustiprėjo, nes susilpnėjo mūsų konkurentai.“

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad paskutinį Eurolygos susitikimą su Maskvos CSKA namuose „Žalgiris“ pralaimėjo rezultatu 78:87. Tai – jau trečias žalgiriečių pralaimėjimas reguliariajame Eurolygos sezone iš eilės ir ketvirtas apskritai. Su penkiomis pergalėmis Kauno ekipa turnyrinėje lentelėje rikiuojasi šešta.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA