Vyriausybė dėl karantino pratęsimo spręs kitą savaitę: žada tikslinti sąlygas | Kas vyksta Kaune

Vyriausybė dėl karantino pratęsimo spręs kitą savaitę: žada tikslinti sąlygas

BNS 2020/11/18 10:28
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kadenciją baigianti Vyriausybė trečiadienį tikslins karantino sąlygas aiškiau apibrėždama ribojimus sporto klubams, baseino ir pirčių paslaugoms, ar tęsti patį karantiną, bus sprendžiama kitą savaitę.

Kaip BNS sakė laikinojo sveikatos apsaugos ministro atstovė spaudai Lina Bušinskaitė, Vyriausybei bus siūloma tikslinti karantino sąlygų nuostatas dėl sporto klubų, baseinų.

„Šis ir kitas trečiadienis dar įeina į karantiną, pratęsimas bus teikiamas kita trečiadienį“, – sakė ji.

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) teikiamose nutarimo dėl karantino pataisose įtraukiama nuostata, jog draudžiama teikti laisvalaikio, sporto įrenginių eksploatavimo, sporto klubų, kūno rengybos centrų, pramogų, poilsio, baseinų, pirčių, diskotekų, šokių salių, kino teatrų ir kino klubų paslaugas.

Draudimo išimtis būtų taikoma viešosioms pirtims, kurios skirtos asmenų higienos poreikiams tenkinti.

SAM pažymi, kad nauji ribojimai neįvedami, o sprendimu siūloma aiškiau apibrėžti laisvalaikio, pramogų ir sporto paslaugas, kurioms yra taikomi apribojimai karantino metu, „kadangi kyla neaiškumų dėl tam tikrų paslaugų priskyrimo laisvalaikio, pramogų ir sporto paslaugoms“.

Antrasis karantinas Lietuvoje įvestas lapkričio 7-ąją ir planuotas iki lapkričio 29-osios, tačiau A. Veryga teigė, jog jį bus siūloma pratęsti. Per karantiną viešose vietose privaloma dėvėti veido kaukes, draudžiama kavinių, barų ir pasilinksminimo vietų veikla, beveik visi renginiai, išskyrus aukšto meistriškumo sporto varžybas be žiūrovų, galioja kiti ribojimai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA