Su Prienų komanda vargęs „Žalgiris“ pranašumą įrodė tik po pratęsimo | Kas vyksta Kaune

Su Prienų komanda vargęs „Žalgiris“ pranašumą įrodė tik po pratęsimo svarbiausi rungtynių epizodai

„BC Žalgiris“ „Facebook“ puslapio nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai savo namų aikštėje sekmadienį išvargo pergalę prieš Prienų „Cbet“ ekipą. Martino Schillerio auklėtiniai „Žalgirio“ arenoje rezultatu 103:100 (31:24, 20:26, 26:21, 14:20, 12:9) pergalę šventė tik po pratęsimo.

Iš viršaus kamuolį į krepšį susitikimo pradžioje įdėjo Joffrey Lauvergne, penkis taškus iš eilės surinko Thomasas Walkupas, dvitaškį realizavo Nigelas Hayesas, o po dar dviejų J. Lauvergne taškų varžovų komandos treneris paprašė minutės pertraukėlės – 11:2. Po jos dar penkis taškus pridėjo „Žalgirio“ prancūzas, Lukas Lekavičius pataikė iš vidutinio nuotolio, o Artūras Milaknis smeigė tritaškį – 21:9. Po tolimą metimą pataikė L. Lekavičius ir A. Milaknis, o Augustine‘as Rubitas ir Paulius Jankūnas pasižymėjo iš vidutinio nuotolio – 31:24.

Antrą rungtynių ketvirtį taikliu tolimu metimu pradėjo Karolis Lukošiūnas, iš po krepšio taiklūs buvo P. Jankūnas ir Steve‘as Vasturia, bet varžovai priartėjo – 38:37. Po minutės pertraukėlės Prienų ekipa tolimu metimu kuriam laikui persvėrė rezultatą, bet tada iš po krepšio pasižymėjo J. Lauvergne, o S. Vasturia pelnė net devynis taškus iš eilės – 49:47. Galingai iš viršaus įdėjo J. Lauvergne, o tai leido „Žalgiriui“ laimėti pirmą rungtynių pusę rezultatu 51:50.

Du taškus su pražanga po pertraukos įsirašė A.Milaknis, iš vidutinio nuotolio atšokęs taikliai metė J. Lauvergne, o N. Hayesas iš viršaus įdėjo ir su varžovo pražanga – 59:58. Tris baudų metimus iš keturių sumetė A. Milaknis, du realizavo A. Rubitas, tačiau svečiai išsiveržė į priekį – 64:67. Du baudų metimus sumetė ir L. Lekavičius, po vieną pridėjo P. Jankūnas ir S. Vasturia, o iš po krepšio pataikęs A. Rubitas vėl persvėrė rezultatą – 70:69. Persvarą po minutės pertraukėlės padidino du taškus su varžovo pražanga pelnęs S. Vasturia, pirmuosius savo taškus iš po krepšio įsirašė Rokas Jokubaitis, o kėlinį dviem taikliais baudų metimais užbaigė L. Lekavičius – 77:71.

Sudėtingai kamuolį į krepšį iš arti įrideno J. Lauvergne, vidutinio nuotolio metimą realizavo R. Jokubaitis, bet Prienų krepšininkai vėl sumažino atsilikimą – 81:80. J. Lauvergne pridėjo taiklų baudos metimą, keturis taškus paeiliui surinko T. Walkupas, tačiau likus mažiau nei minutei „Cbet“ vėl buvo priekyje – 86:87. S. Vasturia pelnė du taškus, tačiau varžovai sužaidė geresnę atkarpą ir likus žaist 6 sekundes žalgiriečiai atsilikinėjo – 88:91. Vis tik, paskutinės atakos metu S. Vasturia pataikė sudėtingą tolimą metimą iš krašto ir nukėlė rungtynes į pratęsimą – 91:91.

Pratęsime taikliai iš toli atakavo N. Hayesas, dar vieną dvitaškį pridėjo S. Vasturia, o komandą į priekį išvedė A. Rubitas – 98:96. Du taškus su pražanga pelnė S. Vasturia, sudėtingą metimą pataikė R. Jokubaitis ir žalgiriečiai iškovojo nelengvą pergalę – 103:100.

„Žalgiris“: S. Vasturia 25, J. Lauvergne 18 (7 atk. kam.), A. Milaknis 12, T. Walkupas 9 (9 rez. perd.), L. Lekavičius 9 (6 rez. perd.), A. Rubitas 8 (7 atk. kam.), N. Hayesas 8 (6 atk. kam.), R. Jokubaitis 6, P. Jankūnas 5, K. Lukošiūnas 3, M. Gebenas 0 (5 atk. kam.),

„Cbet“: T. Digbeu 27 (11 atk. kam.), R. Miniotas 23 (8 atk. kam., 6 rez. perd.), M. Wrightas 19 (7 rez. perd.), J. Jogminas 13.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA