S. Malinauskas ketina duoti į teismą Lietuvos futbolo federacijos viceprezidentą | Kas vyksta Kaune

S. Malinauskas ketina duoti į teismą Lietuvos futbolo federacijos viceprezidentą

DELFI nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Kelias videotinklalaides apie Lietuvos futbolo federacijos (LFF) viceprezidentą Arūną Pukelį pravarde „Švinius“ nuo vasaros išleidęs Skirmantas Malinauskas žengia kitą žingsnį. Buvęs premjero Sauliaus Skvernelio patarėjas ir žurnalistas socialiniame tinkle paskelbė apie rimtus ketinimus paduoti A. Pukelį į teismą – S. Malinauskas tvirtina LFF prezidentą susijus su labai nešvariais reikalais.

„Pasidalinsiu labai svarbia informacija. Tikiuosi, ne tik man. Švinius mane užvertęs teisinėmis pretenzijomis, tačiau į teismą eiti nedrįsta. Puikiai supranta, kad ten teks gilintis į detales, proceso šalys turės galimybę prašyti teisinių dokumentų, pažymų, viso to, ko aš šiuo metu prašyti tiesiog negaliu“, – savo „Facebook“ paskyroje antradienio vakarą rašė S. Malinauskas.

Jo teigimu, kad ir kiek žmonių peržiūrėtų dabar itin populiarias tinklalaides, teisėsaugos reakcijos nėra, o „kišeninė LFF reaguoja taip, kaip pasako šeimininkas“. Seimo rezoliucija yra didelis pasiekimas, bet, S. Malinausko žodžiais, atėjo laikas žengti kitą žingsnį – visuomenininkas žada paduoti A. Pukelį į teismą.

„Mano teisininkai pradėjo darbus. Ir tai nebus nieko panašaus į bandito paverkšlenimus, kad jį kažkas banditu pavadino, kad jo praeitį drįsta parodyti. Ne, tai bus kur kas rimtesni dalykai. Netrukus papasakosiu istoriją apie asmenį, kuris šiam nusikaltėliui mokėjo šimtus tūkstančių, pirko naujus automobilius, buvo net tokių istorijų, kai Švinius pas jį atvažiuodavo Rugsėjo 1-ąją pinigų, nes šeimai trūksta“, – intrigavo S. Malinauskas.

Turtingo verslininko turtai, anot tinklalaidės vedėjo, buvo išvogti, tame procese dalyvavo dabartinis LFF viceprezidentas, bet rezonansinė byla Raseiniuose buvo numarinta dėl senaties. A. Pukeliui padėjęs verslininkas dabar esą gyvena priekaboje kiauru stogu, o iš jo pinigus ir naujus automobilius ėmęs LFF viceprezidentas neva visiškai nusiplovė rankas.

„Aš susiradau šį žmogų, jis viešai papasakojo savo istoriją ir ji tuoj pasirodys. Aš su savo teisine komanda imuosi atstovauti jo interesams gavęs jo įgaliojimą. Susipažinsime su baudžiamąja byla, su po to ėjusiais procesais, įmonės bankrotu, yra fiziniai ir juridiniai asmenys, kurie šiuo metu valdo pavogtą turtą, yra tai patvirtinantys dokumentai“, – vardijo S. Malinauskas.

Jis savo pareiga įvardijo prieš A. Pukelį ir jo aplinką pradėti kovą, kurios kiti bijo arba neturi jai resursų. „Mes suformuosim ieškinius, pateiksim naujas aplinkybes, kurios, tikiu, leis atnaujinti kai kuriuos tyrimus. Tai mes darysim savo laiku, iniciatyva, resursais, jei valstybė per silpna gintis nuo organizuoto nusikalstamumo“, – rėžė buvęs premjero patarėjas, pridėjęs, kad visa tai bus vieša.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad S. Malinauskas nuo birželio paskelbė bent tris videotinklalaides, kuriose narstė LFF viceprezidento ryšius su Lietuvos nusikalstamo pasaulio figūromis. Pirmasis vaizdo įrašas įkeltas birželio 20-ąją, o jo aprašymas skambėjo taip: „Kauno berniukus pakeitė Tauragės autoritetas su savo svita. Kaip Arūnas Pukelis Švinius tapo stambiu verslininku, kuris po savimi sugebėjo pakišti visą Lietuvos futbolo federaciją?“

Po šios tinklalaidės S. Malinauskas sulaukė grasinimų keturiais ieškiniais, kuriuos aptarė liepos 1 d. pasirodžiusiame vaizdo įraše, o jau liepos 12 d. žiebė antrą „Šviniaus imperijos“ dalį. Nuo liepos antros pusės iki rupjūčio pabaigos paviešinti dar bent keturi vaizdo įrašai, kuriuose nagrinėjamos LFF ir A. Pukelio aferos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA