Padažų gamyklos statybos Kauno rajone nestoja net per pasaulinę pandemiją | Kas vyksta Kaune

Padažų gamyklos statybos Kauno rajone nestoja net per pasaulinę pandemiją

Organizatorių nuotr.

Praėjusį rudenį pradėtos didžiausio Baltijos šalyse ir Suomijoje greitojo maisto restoranų tinklo „Hesburger“ padažų gamyklos ir logistikos centro statybos Kauno rajone nesustojo net ir pandemijos sąlygomis. Kaip ir buvo planuota, pastatų statybas ketinama užbaigti iki šių metų pabaigos, o gamykla savo veiklą pradės 2021 m. pirmoje pusėje. Per metus joje bus pagaminama 1000 tonų padažų, bus sukurta 20 naujų darbo vietų.

[galerija kiek=”4″]

Statybų valdymui – išmaniosios technologijos

Kauno rajone, Tirkiliškių kaime, jau iškilo pagrindinis apie 5 600 kv. metrų ploto gamyklos ir logistikos centro pastatas, o metų pabaigoje planuojama pradėti gamybinės įrangos instaliavimo darbus.

Pasak „Hesburger” tarptautinės plėtros direktorės Ievos Salmelos, nestabdyti statybų ir vykdyti jas pagal numatytą planą net ir itin sudėtingomis sąlygomis leido perėjimas prie nuotolinio projekto valdymo.

„Pandemija ir karantinas buvo gerokai apriboję ir net sustabdę galimybes keliauti, tačiau tęsti projekto įgyvendinimą ir kontroliuoti jį internetu leido statybų valdymui skirtos naujausios technologijos. Jas savo darbe pritaikė projekto valdymo partneriai, Lietuvos įmonė UAB „Incorpus“, jau įgyvendinusi daug stambių Europos bendrovių projektų.

Internetinėje platformoje buvo sutelkta visa projekto komanda, kuri galėjo sėkmingai planuoti, dalintis užduotimis bei sekti projekto progresą realiuoju laiku. Visa tai leido nenukrypti nuo statybų grafiko, nevėluoti ir išvengti nuostolių“, – sakė I. Salmela.

Pasak jos, logistikos centras savo veiklą pradės jau ateinančių metų pradžioje, o padažų gamykla – kiek vėliau pirmąjį pusmetį. Investicijos į šį projektą sieks iki 15 mln. eurų.

Rengiasi gamybinės įrangos montavimui ir ieškos naujų darbuotojų

Kaip rašoma „Hesburger“ pranešime žiniasklaidai, naujosios gamyklos direktore paskirta ilgametė „Hesburger“ tinklo darbuotoja, pastaruosius kelerius metus dirbusi Kauno regiono vadove, Virginija Baršauskienė.

„Gamyklos ir logistikos centro pastatų statyboms artėjant į pabaigą, jau pradedame organizacinius darbus. Metų pabaigoje į gamyklą iš JAV ir Europos atkeliaus gamybinė įranga, kuri bus instaliuojama ir derinama.

Gamykla išsiskirs aukštu automatizavimu, todėl iš viso planuojama priimti iki 20 žmonių. Šiuo metu čia jau dirba trys darbuotojai, o netrukus vykdysime tolesnę naujų darbuotojų atranką“, – apie artimiausius planus pasakojo gamyklos direktorė V. Baršauskienė.

Gamykloje Kauno rajone bus gaminamas majonezas ir kiti padažai „Hesburger“ tinklo restoranams – apie 1000 tonų per metus. Iki šiol visi „Hesburger“ padažai buvo gaminami Suomijoje, o naujoji gamykla Lietuvoje padės aprūpinti jais restoranų tinklus kaimyninėse šalyse.

Šiemet į restoranų tinklo plėtrą Lietuvoje „Hesburger“ investavo 2 mln. eurų – du nauji restoranai atvėrė duris Klaipėdoje ir Vilniuje balandžio pradžioje ir dabar mūsų šalyje veikia jau 57 restoranai, Latvijoje – 50, Estijoje – 48.

„Hesburger“ tinklas taip pat dirba Rusijoje (36), Bulgarijoje (19), Ukrainoje (6), Vokietijoje (2) ir Baltarusijoje (2) – visą tinklą pasaulyje sudaro 500 restoranų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA