Koronaviruso židiniu tapo populiarus Kauno naktinis klubas | Kas vyksta Kaune

Koronaviruso židiniu tapo populiarus Kauno naktinis klubas

Asociatyvi / A. Ištuganov ir I. Jonelytės nuotr.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 895 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. 251 iš jų registruoti Vilniaus, 180 Klaipėdos, 154 Kauno, 99 Šiaulių, 77 Telšių apskrityse. Dar 47 atvejai registruoti Panevėžio, 30 Tauragės, 27 Alytaus, 24 Marijampolės ir 6 Utenos apskrityse.

Iš šių atvejų didžioji dauguma registruoti, kai asmenys užsikrėtė po kontakto su asmenimis, kuriems patvirtintas koronavirusas. Tuo metu, atvejų, kai asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, t. y epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, jog asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo, registruoti 153. Tačiau šie skaičiai dar tikslinti, nes ne visų atvejų epidemiologiniai tyrimai šiuo metu baigti, rašoma NVSC pranešime žiniasklaidai.

Praėjusią parą atvejai fiksuoti protrūkiuose

Vilniaus apskrityje praėjusią parą registruoti atvejai, susiję su renginiu, vykusiu Vilniuje veikiančiame bare „Mililitrai“, taip pat registruoti atvejai, siejami su protrūkiais Vilniaus klube „Materialistė“, bare „Sanatorija“, sporto akademijoje „Get Fit“. Be to, tiek Vilniaus, tiek Kauno apskrityje registruoti COVID-19 atvejai, siejami su užsikrėtimais Kaune veikiančiame klube „Taboo“.

Taip pat praėjusią parą registruoti koronaviruso atvejai, susiję su protrūkiais Vilniaus sporto centre, Širvintų rajono savivaldybėje, Ukmergės vaikų lopšelyje-darželyje „Saulutė“, Švenčionių rajono Pabradės „Ryto“ gimnazijoje, Vilniaus Baltupių progimnazijoje, Vilniaus Jono Pauliaus II progimnazijoje, Vilniaus rajono Nemėžio Šv. Rapolo Kalinausko gimnazijoje, Vilniaus Gedimino technikos universitete.

Klaipėdos apskrityje praėjusią parą registruoti atvejai, epidemiologų vertinimu, susiję su protrūkiais Klaipėdos Respublikinės ligoninės Skuodo filiale, Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, Šilutės ligoninėje, Šilutės rajone veikiančiuose senelių namuose „Senjorų Eldorado“.

Taip pat Klaipėdos apskrityje registruoti COVID-19 ligos atvejai, susiję su protrūkiais Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje, Klaipėdos lopšelyje-darželyje „Aitvarėlis“, Klaipėdos valstybinėje kolegijoje, Klaipėdos „Varpo“ gimnazijoje, Šilutės rajono Katyčių pagrindinėje mokykloje.

Taip pat Klaipėdos apskrityje fiksuoti atvejai, siejami su protrūkiais įmonėse „Mars Lietuva“, „Lietuvos geležinkeliai“. Taip pat dar keliolikoje įmonių fiksuoti pavieniai atvejai.

Kauno apskrityje praėjusią parą registruoti atvejai, susiję su protrūkiais Kauno klinikų, LSMU Kauno ligoninės padaliniuose, taip pat – Kaišiadorių rajone įsikūrusiuose socialinės globos namuose „Akacijų Žiedai“.

Šiaulių apskrityje registruoti atvejai, susiję su protrūkiais Kelmės ligoninėje, Šiaulių valstybiniame kameriniame chore „Polifonija“, Šiaulių lopšelyje-darželyje „Trys nykštukai“, Šiaulių Jėzuitų mokykloje, įmonėje „Šiaulių vandenys“.

Telšių apskrityje praėjusią parą registruoti atvejai, siejami su protrūkiais Plungės rajono savivaldybės ligoninėje, Plungės greitosios medicinos pagalbos stotyje, Regioninėje Telšių ligoninėje, Plungės rajone įsikūrusiuose Stonaičių socialinės globos namuose, Varnių palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje.

Taip pat Telšių apskrityje registruoti infekcijos atvejai, susiję su židiniais Mažeikių rajono savivaldybės kultūros centro mišriame chore „Draugystė“, Mažeikių kultūros centre. Be to, registruoti ir atvejai, siejami su protrūkiu Vilniuje veikiančiame bare „Bardakas“.

Panevėžio apskrityje praėjusią parą registruoti COVID-19 atvejai, susiję su protrūkiais Biržų rajono lopšelyje-darželyje ,,Rugelis“, Kupiškio Povilo Matulionio progimnazijoje, Respublikinėje Panevėžio ligoninėje.

Tauragės apskrityje praėjusią parą registruoti atvejai, siejami su protrūkiais Jurbarko ligoninėje, Šilalės ligoninėje, Skaudvilės palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje. Taip pat registruoti atvejai, susiję su Tauragės rajono Daugialaukio „Mamyčių choru“.

Alytaus apskrityje vakarykštę parą registruoti atvejai, epidemiologų vertinimu, susiję su protrūkiais Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje, Prienų greitosios medicinos pagalbos stotyje, Varėnos „Sodros“ skyriuje, Alytuje veikiančioje siuvykloje „Haltex“.

Marijampolės apskrityje praėjusią parą fiksuoti koronaviruso atvejai, susiję su protrūkiais Marijampolės greitosios medicinos pagalbos stotyje, Marijampolės socialinės pagalbos centre, Marijampolės specialiuosiuose socialinės globos namuose, įmonėje „Vernitas“.

Tuo metu, Utenos apskrityje registruoti infekcijos atvejai, susiję su protrūkiais Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos Utenos ekspertiniame skyriuje, Molėtų rajono savivaldybėje, Molėtų ligoninėje.

Lietuvoje – 166-oji mirtis nuo koronaviruso

NVSC praneša, kad iš Santaros klinikų praėjusią parą gauta informacija apie mirties nuo koronaviruso atvejį. Šiuo metu infekcija yra pasiglemžusi 166 gyvybes.

Mirusysis – Vilniaus apskrities gyventojas. Asmuo priklausė 70-79 metų amžiaus grupei, turėjo lėtinių susirgimų. Koronavirusas asmeniui patvirtintas spalio 25 d. Asmuo buvo slaugomas „Gemma sveikatos centre“, kuriame registruotas COVID-19 ligos protrūkis.

Taip pat NVSC patikslina mirčių dėl kitų priežasčių statistiką. Dėl techninės klaidos į statistiką, kurią skelbėme spalio 30 d., buvo įtrauktas mirties atvejis dėl kitų priežasčių Telšių apskrityje. Patikslinta, kad tokia situacija susiklostė dėl žmogiškosios klaidos vedant atvejį į informacinę sistemą. Šiuo metu yra užfiksuoti 57 mirties atvejai, kai užsikrėtusieji koronavirusu mirė dėl kitų priežasčių.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA