Kaune ir dar septyniose savivaldybėse skelbiamas karantinas (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Kaune ir dar septyniose savivaldybėse skelbiamas karantinas (papildyta)

BNS 2020/10/26 15:18
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausybė pirmadienį paskelbė karantiną Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir dar penkiose šalies savivaldybėse, jose bus įvedamas privalomas kaukių dėvėjimas visose viešose vietose. Be trijų didmiesčių, karantinas įvedamas Šilalės, Širvintų, Telšių, Trakų ir Vilniaus rajonų savivaldybėse.

„Siūlome, kad (…) kaukių dėvėjimas būtų privalomas vyresniems nei šešerių metų asmenims visose viešose vietose“, – per Vyriausybės posėdį sakė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga. Netrukus Vyriausybė šiam siūlymui pritarė.

Kaukių nereikės dėvėti ir už gyvenamųjų teritorijų ribų, kai šalia 20 metrų spinduliu nėra kitų asmenų, išskyrus šeimos narius.

Papildyta 16.50 val.

Karantinas išspręs klausimą dėl priedų medikams

Lokalių karantinų įvedimas savivaldybėse išspręs klausimą dėl priedų medikams, todėl papildomas užmokestis jiems nebėra svarstomas, sako sveikatos apsaugos ministras A. Veryga.

„Ten, kur įsigalioja karantinas, įsigalioja ir nuostatos, kurios buvo pirmo karantino metu – nuo 60 iki 100 proc. priedas gali būti mokamas iš karto. Tai ten ir sprendimo kažkokio ypatingo ieškoti nereikia“, – spaudos konferencijoje pirmadienį žurnalistams sakė ministras.

Karantinas kol kas neskelbiamas nei Šiauliuose, nei Panevėžyje. Paklaustas, ar dėl šių miestų medikų neplanuojama priimti atskiro sprendimo, A. Veryga teigė, kad to daryti nebėra prasmės, nes miestuose greitu metu taip pat gali būti skelbiamas karantinas.

„Mes artėjam prie tokios situacijos, kada praktiškai visos didžiosios savivaldybės patenka į tą sąrašą, tai, ko gero, kol mes pateiksim kažkokius papildymus, nebeaktualūs jie bus, nes galios karantino sąlygos ir bus galima mokėti nuo 60 iki 100 proc. priedą“, – komentavo ministras.

„Šiandien kalbėjom dėl vienos priemonės – dėl šeimos gydytojų ar kitų medikų, kurie eitų padėti į slaugos ir globos namus, kur realiai tie medikai nedirba, bet jiems reikia eiti teikti pagalbą ten sergantiems pacientams“, – pridūrė jis.

Iš viso Lietuvoje karantino režimas įvestas 21 savivaldybėje.

Karantino zonoje esančiose savivaldybėse bus griežčiau ribojamas žmonių srautas prekybos, kultūros, laisvalaikio, pramogų, sporto įstaigose – jos turės užtikrinti ne mažesnį kaip dešimties kvadratinių metrų plotą vienam lankytojui.

Be to, anot ministro, šiose savivaldybėse bus draudžiama lankyti pacientus, išskyrus, kritinės būklės sergančiuosius, vaikus iki 14 metų ir gimdyves.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA