Nuo rytojaus apsauginės kaukės bus privalomos visuose renginiuose (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Nuo rytojaus apsauginės kaukės bus privalomos visuose renginiuose (papildyta)

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nuo penktadienio kaukes ir vėl bus privaloma dėvėti renginiuose, kurie vyksta lauke arba uždarose patalpose, tokį sprendimą pasirašė sveikatos apsaugos ministras, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovas Aurelijus Veryga.

Kaukes bus privaloma dėvėti renginiuose tiek lauke, tiek ir uždarose patalpose, o atstumas tarp renginio dalyvių turės būti ne mažesnis nei 1 metras (išskyrus sutuoktinius, artimuosius giminaičius, įtėvius, įvaikius, globėjus ir rūpintojus).

A. Verygos sprendimuose numatyta, kad ši prievolė turės būti taikoma tiek sporto, tiek kultūros ir kitiems pramoginiams renginiams. Kaukių dėvėjimas bus privalomas ir žiūrovams, ir renginio dalyviams.

Nosį ir burną dengiančių apsaugos priemonių leidžiama nedėvėti neįgalumą turintiems asmenims, kurie dėl savo sveikatos būklės nosį ir burną dengiančių apsaugos priemonių dėvėti negali ar jų dėvėjimas gali pakenkti asmens sveikatos būklei.

Papildyta 13.54 val.

Uždarose patalpose vykstančių renginių aptarnaujantis personalas taip pat turės dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones, tačiau toks reikalavimas nebus taikomas profesionalių sporto varžybų dalyviams, specialistams ir aptarnaujančiam personalui, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Kaip ir anksčiau, veido apsaugos priemonių dėvėti nereikės tais atvejais, kai paslauga negali būti suteikta klientui dėvint kaukę, taip pat sportuojant sporto klubuose bei lankantis laisvalaikio ir pramogų parkuose.

Kultūros ir sporto renginiams taikomas žiūrovų ir dalyvių skaičiaus ribojimas nesikeičia – atviroje erdvėje organizuojamame renginyje arba susibūrime gali dalyvauti 1000 žmonių, uždaroje erdvėje – 600. Į šiuos skaičius neįtraukiami atlikėjai, organizatoriai ir aptarnaujantis personalas.

Sveikatos apsaugos ministerija taip pat ragina žmones nepamiršti infekcijos prevencijos pamokų, apie kurias intensyviai kalbama nuo pavasario, kai prasidėjo pandemija. Tokie paprasti dalykai kaip atstumo laikymasis, nosies ir burnos dengimas, rankų dezinfekavimas padeda apsaugoti save ir kitus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA